Danske Emma Norsgaard glipper topplacering i hollandsk EM-dominans

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Danske Emma Norsgaard glipper topplacering i hollandsk EM-dominans
Danske Emma Norsgaard glipper topplacering i hollandsk EM-dominans
Danske Emma Norsgaard glipper topplacering i hollandsk EM-dominans
Profimedia
Danske Emma Norsgaard havde kurs mod en medalje på de sidste kilometer af kvindernes EM i linjeløb.

Kræfterne rakte dog ikke i sidste ende, og mens Emma Norsgaard blev halet ind, endte det hele i en stor dobbelttriumf for Holland.

På hjemmebane tog hollænderne Mischa Bredewold og Lorena Wiebes guld og sølv, mens verdensmester Lotte Kopecky fra Belgien spurtede sig til bronze.

Bedste dansker blev Cecilie Uttrup Ludwig på 12.-pladsen, mens Norsgaard røg uden for top-20.

Optakten til løbet var ikke optimal for det danske hold. Den danske mester Rebecca Koerner vågnede op med sygdom og stillede ikke til start.

Bedre blev det ikke af, at Amalie Dideriksen styrtede med 82 kilometer igen og udspillede sin rolle i løbet.

Til sidst sad - måske ikke så overraskende - Emma Norsgaard og Cecilie Uttrup som de danske kort, der skulle forsøge at blande sig i medaljekampen.

Norsgaard sad langt fremme og var opmærksom, når hollænderne forsøgte at slå hul til konkurrenterne.

Trods adskillige stik havde hollænderne stort besvær med at komme alene væk.

Med 24 kilometer igen lykkedes det til gengæld Riejanne Markus at slippe væk med en gruppe ryttere. Den så farlig ud, men samarbejdet fungerede ikke, og få kilometer senere blev den opslugt.

Gruppen af favoritter blev mindre og mindre, men Holland sad med et stort overtal. Det udnyttede holdet til at forsøge sig igen og igen, og da Mischa Bredewold trådte igennem, forsvandt hun hurtigt.

Emma Norsgaard satte efter med syv kilometer igen, og med sin store motor var hun en stor trussel for hollænderne. Demi Vollering lukkede ned for forsøget, men danskeren prøvede kort efter igen.

Denne gang gav det pote. Norsgaard indledte en ensom jagt på Bredewold, som før sidste kilometer havde omkring 18 sekunder ned til Norsgaard.

Desværre for danskeren var finalebakken VAM-berg for hård. Favoritgruppen kom blæsende, og selv om landsmanden lå forrest, satte hollænderne et hårdt tempo, før Wiebes spurtede sig ind på andenpladsen.