Kristina Jørgensen har smidt facitlisterne til håndbold ud: "Der er mange veje til Rom"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Kristina Jørgensen har smidt facitlisterne til håndbold ud: "Der er mange veje til Rom"
Det blev til fem sæsoner i Viborg HK, før Kristina Jørgensen i sommer rejste til Frankrig og Metz.
Det blev til fem sæsoner i Viborg HK, før Kristina Jørgensen i sommer rejste til Frankrig og Metz.Profimedia
Siden sit skifte til franske Metz har 24-årige Kristina Jørgensen fået et andet syn på, hvordan man er håndboldspiller, og hvordan man bedst opnår sit potentiale.

Som mange andre danske håndboldspillere før hende lod 24-årige Kristina Jørgensen sig friste af et skifte til udenlandsk håndbold.

I sommer forlod hun den trygge andedam i Viborg HK og drog til franske Metz. Hun har været i klubben i under et halvt år, men allerede nu har hun fået meget ud af at opleve en anden håndboldkultur, føler hun.

"Jeg har virkelig været glad for mit skifte indtil videre. Det har givet mig et nyt syn på, hvordan man også kan spille håndbold og træne," fortæller bagspilleren, som er på medaljejagt ved EM i Slovenien med Danmark.

"Jeg har lært, at håndbold ikke har et facit på, hvordan man skal spille sammen. Der er mange veje til Rom, og der er mange veje til at blive en god håndboldspiller. Det handler ikke altid kun om at skulle træne, og der er ikke kun ét facit til at nå sine mål."

Det er dog ikke, fordi skiftet til Frankrig har været en dans på roser fra dag ét. Det er hårdt og kræver meget mentalt at falde til et nyt sted.

"Det er selvfølgelig hårdt, når man ikke forstår, hvad de siger. Nogle af tingene er lidt anderledes, i forhold til hvad man plejer at gøre derhjemme, så man tænker over, hvorfor de mon gør sådan," siger Kristina Jørgensen om sin start i Metz.

"Jeg forsøgte at finde forklaringer, men har også fundet ud af, at det behøver jeg ikke altid at gøre. Jeg skal også bare leve i det og tro på, at det alt sammen nok skal komme."

Den 186 centimeter høje bagspiller kender godt til historierne om, hvordan mentaliteten i udenlandske klubber godt kan handle meget om "survival of the fittest".

Kristina Jørgensen føler sig dog taget godt imod i Metz, som hun kalder en "familiær klub".

"Jeg tror, at den klub, jeg har valgt, ikke er så hård på den måde. Det passer mig godt. Det er et virkelig godt sted at starte i udlandet," lyder det fra den tidligere Viborg-profil.

Den familiære følelse er heller ikke blevet mindre af, at landsholdskammeraten Louise Burgaard også tørner ud for Metz og har gjort det siden 2019.

"Jeg er så glad for, at Burgaard er der. Hun har hjulpet mig virkelig meget på banen, men mest af alt også uden for banen i forhold til alt det praktiske, man også skal, når man flytter til Frankrig," forklarer Kristina Jørgensen.

Hun indledte sin seniorkarriere i Skanderborg Håndbold, inden Viborg slog kløerne i talentet tilbage i 2017. Det var samme år, hun fik debut på A-landsholdet.