Italienske Federica Brignone fører Kombineret, efter Super G gennemløbet

Italienske Federica Brignone viser glæde efter et flot Super G løb
Photo by Jeff PACHOUD / AFP
Den forsvarende OL-mester Michelle Gison fra Schweiz skuffede fælt, og får svært ved at tage den samlede sejr

For 47. gang er der i disse dag VM i alpint skiløb i Frankrig

Mandag stod den på alpinsk kombineret, som er et Super G løb og et slalomløb, hvor der så til sidst findes en samlet vinder.

Kvinderne lagde ud, og de fleste af favoritterne holdt sig godt til inden slalomkonkurrence.

Fænomenet Mikaela Shiffrin holdt sig til i toppen, og sluttede på en 6. plads efter Super G løbet, der blev vundet af italienske Federica Brignone i tiden 1:10:28, som var 0:71 sekunder bedre end schweiziske Lara Gut-Behrami og norske Ragnhild Mowinckel.

Gut-Behrami hører til blandt forhåndsfavoritterne, og bliver dermed en stor trussel for Brignone senere mandag, når slalomkonkurrencen skal køres.

To andre schweizere skuffede til gængæld. Michelle Gison og Wendy Holdener sluttede som henholdsvist nummer 14 og 15, og kan ikke være tilfredse med deres præstation. Gisin er regenrende OL-guldvinder, og Holdener vandt VM i 2017 og 2019.

32-årige Brignone satte også den hurtigste topfart i Super G løbet, da hun ved anden måling blev målt til lige over 97 km/t.

Slalomløbet, der fuldender Kombineret, køres mandag eftermiddag.