VM i ishockey 2027 afholdes i Düsseldorf og Mannheim

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
VM i ishockey 2027 afholdes i Düsseldorf og Mannheim
Det tyske landshold har mulighed for at gøre sig bemærket foran deres egne fans i 2027
Det tyske landshold har mulighed for at gøre sig bemærket foran deres egne fans i 2027
Profimedia
For niende gang vil et verdensmesterskab i ishockey blive afholdt i Tyskland. Det internationale ishockeyforbund (IIHF) tildelte turneringen i 2027 til Düsseldorf og Mannheim på sin kongres i Tampere fredag.

Det tyske ishockeyforbund (DEB) havde ansøgt om at være vært for de to spillesteder. DEB sejrede med 102:34 stemmer over den eneste konkurrent, Kasakhstan, som ønskede at bringe et VM til Asien for første gang.

"Dette er en milepæl for DEB. Vi er meget glade for tilliden og godkendelsen fra de delegerede i IIHF. Det omhyggeligt udviklede fælles koncept var fuldt ud overbevisende," sagde DEB's præsident Peter Merten:"Vi ser frem til at være vært for denne store internationale begivenhed i hjertet af Europa i maj 2027."

Forbundsindenrigsminister Nancy Faeser takkede "alle de ansvarlige for deres store og succesfulde engagement i budprocessen". Hun sagde, at det at vinde buddet på turneringen var"endnu en succes for Tyskland som sportsnation og vil inspirere endnu flere mennesker i vores land til at begynde at spille ishockey."

Første kamp tilbage på fodboldstadion?

Ifølge DEB's ideer kunne verdensmesterskabet om fire år begynde med en kamp på et fodboldstadion, som det gjorde i 2010.

Dengang satte 77.803 tilskuere på Schalke verdensrekord, og denne gang har der allerede været forhandlinger - igen med Bundesliga-klubben fra Gelsenkirchen, men også med byen Düsseldorf, som gennem et datterselskab driver stadionet for andendivisionsklubben Fortuna.

Indtryk af det gigantiske renoveringsarbejde i 2010
Profimedia

"Når man har oplevet et sportseventyr som dette, vil man naturligvis gerne gentage det," havde DEB's generalsekretær Claus Gröbner sagt,"man har brug for disse fyrtårnsprojekter."

Det fornyede hjemme-VM er vigtigt for forbundet, ikke kun på grund af dets karisma, men også af økonomiske årsager. Det skal give et millionoverskud, som vil stabilisere DEB økonomisk efter coronapandemien og energikrisen.

Forbundet har"tilstrækkelige likvide midler", understregede Gröbner, og afholdelsen af VM er ikke "eksistentielt vigtig". Men uden det"ville man have været nødt til at spare et eller andet sted", "og det er kontraproduktivt for fremtiden for unge talenter, for udviklingen af kvindesport.