Tre ting vi lærte af gruppespillet ved VM i ishockey

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Tre ting vi lærte af gruppespillet ved VM i ishockey
USAs unge hold har trådt i karakter ved denne slutrunde
USAs unge hold har trådt i karakter ved denne slutrunde
Profimedia
De indledende grupper er spillet færdig ved VM i ishockey. Årets ishockeyfest i Europa har vanen tro medført nogle ting, som har givet anledning til debat. Her er tre emner der snakkes om, dagen inden kvartfinalerne skal afvikles.

Manglende opbakning til landsholdet

Afgående landstræner Heinz Ehlers sendte en bredside afsted mod danske spillere, som er på kontrakt i nordamerikanske klubber. De bør betale tilbage til dansk ishockey, mener Ehlers.

Det kan der selvfølgelig være noget om, men ofte er debatten for unuanceret. Kigger man på mulighederne til dette VM, så har Frederik Andersen, Jonas Røndbjerg og Alexander True, stadig i gang turneringen for deres respektive klubber. 

Lars Eller er uden kontrakt og har ikke siden februar været hjemme hos sin familie, der er bosiddende i Washington, hvor Eller, spillede inden han blev tradet til Denver.

Heinz Ehlers savner opbakning fra NHL-spillerne
Profimedia

Mads Søgaard blev nægtet afrejse af sin klub Ottawa Senators og senest har Oliver Bjorkstrand fortalt, at han har spillet med flere skader, hvilket med sikkerhed også havde fået Seattle til at nægte ham at rejse til Finland. Læg yderligere dertil, at Bjorkstrand blev far for første gang i starten af april.

Man så også inden slutrunden, i hvor tynd en tråd Nikolaj Ehlers hang i forhold til at kunne blive forsikret. NHL er en privat liga og vil man gerne spille der, tjene gode penge og udvikle sig, jamen så er det den sandhed, man køber ind på.

Med det sagt, havde alle pyntet på det danske hold og kunne have været forskellen mellem exit og kvartfinale. 

Joe Velenos svinestreg mod Schweiz

Hockey er ikke for sarte sjæle. Enhver hockeyspiller med respekt for sig selv har været i tandlægestolen mere end en gang og spillet med alvorlige skader. Man giver, man tager og uenigheder bliver fra tid til anden løst med en hurtig nævefight.

Joe Veleno tog det hele “next level”, da han stampede ned på Nino Niederreiters ben med skøjteklingen. En helt vanvittig aktion uden respekt for modstanderens ve og vel.

Desværre blev den ikke fanget af dommerne under kampen, men efterfølgende er Veleno blevet idømt fem spilledages karantæne. Dermed er turneringen slut for Joe Veleno.

Nuvel, det er ikke sikkert Veleno, igen bliver udtaget til VM, men man kan vel godt argumentere for en strengere straf, for med fuldt overlæg, at trampe en skarp skøjteklinge mod en anden mands ben.

Ungdommelige, ubesejrede USA.

Tre gange “u” er ikke altid et omkvæd i en Rasmus Seebach sang. Det er også beskrivelsen af det ungdomshold, som USA har sendt afsted til denne slutrunde.

Otte spillere fra college har der været med og de har altså ikke bare været med som fyld. De har haft afgørende roller at spille for amerikanerne, der sjældent har set så gode ud i et indledende gruppespil.

Navne som Lane Hutson, Cutter Gauthier og Matt Coronato, vil allerede fra næste sæson vise sig frem på den store scene i NHL.

Sejren over Sverige i den sidste gruppekamp viser med al ønskelig tydelighed, at USAs trup tager turneringen seriøst. I hvert fald den trup der er udtaget, for ellers kan respekten for verdensmesterskaberne være ret lunken på de nordamerikanske breddegrader. Derovre er det kun OL, der tæller, hvis det skal foregå på den store isflade.