To kasser af Tiffels og strålende målmandsspil, sender Tyskland i VM-finalen

Frederik Tiffels kan med rette påberåbe sig titlen som matchvinder
Profimedia
Tyskland var i semifinalen i 2021, men var alligevel underdogs mod et velspillende amerikansk hold. Det hindrede dog ikke tyskerne i at levere sensationen.

Lynhurtig amerikansk start

Kampen var kun et minut gammel, da det brændte på foran den tyske keeper Mathias Niederberger. En stor opspilsfejl af den tyske back Moritz Seider endte med at Alex Tuch modtog pucken på bagerste stolpe og så var amerikanerne på 1-0.

Hvis man skulle tro at det var at wakeup-call til tyskerne, så kunne man godt tro om igen. Få minutter senere var det Rocco Grimaldi der sendte en kanon afsted og op i det korte hjørne bag Niederberger.

Det var et rystet tysk mandskab, på dette tidspunkt af opgøret. Der var dog ingen slinger i valsen fra den tyske boks. De fik da også langsomt fat om spillet og med hjælp fra et powerplay, kom Tyskland også på tavlen. Frederik Tiffels var hurtigst over en løs puck fra Casey DeSmith, efter en afslutning fra blå linje og så var der pludseligt puls i tyskerne.

Tre minutter efter reduceringen kom udligningen fra Tyskland. Ud af mere eller mindre ingenting, fik Tyskland spillet USA tynde, så Maksymilian Szuber kunne udligne med sin første VM-scoring.

Første periode sluttede med et par amerikanske udvisninger, så Tyskland fik chancen i 5 mod 3, hvilket de dog ikke fik noget ud af.

Statistik for første periode
Flashscore

Heldet tilsmilede ikke Tyskland

Udvisningerne var ikke løbet af klokken endnu for USA. Tyskland nåede en god mulighed i anden periode, men DeSmith slap med skrækken. Hvor starten på første periode udelukkende involverede det amerikanske hold, så var anden periode langt mere jævnbyrdig.

Amerikanerne troede de havde bragt sig i spidsen, da Rocco Grimaldis afslutning blev rettet af på Dominik Kahuns stav. Pucken nåede dog aldrig at krydse stregen fuldstændigt, og Tyskland kunne ånde lettet op.

Tyskland rakte ud efter en føring, da Fabio Wagners afslutning blev rettet af, men årvågent spil af DeSmith med benskinnen holdt kampen på 2-2.

Heldet var lidt med USA nogle minutter senere, da Michael Eyssimont fik skubbet sin returpuck i mål. Fornemt forarbejde af Drew O’Connor, men Niederberger var et nanosekund fra at have blokeret pucken.

Amerikanerne overtog mere og mere af spillet, men tyskerne nægtede at knække. Stillingen dermed 3-2 til USA inden sidste og potentielt afgørende periode.

Tysk satsning gav pote

Tyskerne kom ind til tredje periode, velvidende at de skulle slå til på minimum en, af de meget få muligheder, der måtte byde sig til.

Marcel Noebels var tæt på at sende pucken mellem benene på DeSmith i det amerikanske mål, men ellers var det amerikanerne der havde held med at holde spillet i gang, uden at give oplagte scoringschancer væk. Maximilian Kastner fik en af de få muligheder, men bedst som Kastner skulle skære ind, mistede han håndtaget på pucken.

Tyskerne blev mere og mere desperate og med lidt over fem minutter tilbage hamrede Jonas Müller pucken på overliggeren og kort efter brændte det igen på, foran amerikanernes mål.

Med 1:40 igen satsede tyskerne med at tage Niederberger ud og det gav valuta få sekunder senere. Marcel Noebels fik sat en sin tredje VM-scoring, da han efter lidt klumpspil foran DeSmith, fik skovlet pucken over stregen og udlignet til 3-3, som også var stillingen efter 60 minutter.

Målscorerne i den ordinære tid
Flashscore

Tiffel to the rescue

Overtiden bød på 3 mod 3 i maksimalt 10 minutter. USA startede med et par kompetente afslutninger mod Niederberger, der flere gange måtte diske op med klasseredninger.

Frederik Tiffels, der reduerede til 2-1, var millimeter fra at blive tysk helt, men pucken røg på den forkerte side af overliggeren. Han blev dog nationalhelt kort efter, da han med et håndledsriv sendte pucken over i det fjerne målhjørne.

Tyskland var i modvind, men overlevede og leveret sensationen og skal spille VM-finale søndag mod Canada.