Sebastian Dahm efter afgående landstræners kritik: Den nye træner har en nøglerolle

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sebastian Dahm efter afgående landstræners kritik: Den nye træner har en nøglerolle
Sebastian Dahm håber den nye landstræner lykkes bedre med at få topspillerne med til VM
Sebastian Dahm håber den nye landstræner lykkes bedre med at få topspillerne med til VM
Profimedia
Den tidligere danske landsholdsmålmand har 10 VM-slutrunder på sit CV. Han ser bestemt en udfordring i at de bedste spillere ikke deltager ved VM.

Den afgående landstræner, Heinz Ehlers, rettede en skarp kritik af danske spillere, der ikke kom hjem og spillede for Danmark til VM. Ikke blot det igangværende i Finland, men i de VM-slutrunder, der har været under hans ledelse. Dahm ville også ønske, der havde været mere nordamerikansk islæt i VM-trupperne.

“Jeg synes også, at man skal komme hjem. Som dansk ishockeynation er det svært at tage det næste skridt, når vi hvert år mangler så mange af vores bedste spillere”, siger Dahm, der håber at Danmark på linje med nationer som Tyskland og Schweiz, får bedre held med at kunne stille stærkest muligt op til slutrunderne.

“Det bliver en kæmpe udfordring for den nye træner at få mobiliseret de nordamerikanske spillere. Alle har ret til at gøre som de vil, men for dansk ishockeys skyld, bliver det en nøgle at få løst den udfordring. Om det er at appellere til dronningen og fædrelandet, sympatien for dansk ishockey eller noget helt tredje det ved jeg ikke, men at sige at man bør stille op synes jeg måske ikke lige er det rette”.

Dahm ønsker ikke at forholde sig til andre spilleres holdninger og valg, men var aldrig i tvivl om sine egne beslutninger i forhold til landsholdet.

“Landsholdet er hverken en tvang og heller ingen pligt. Det skal være af glæde og af ære. Sådan har jeg altid set på det”.

Sebastian Dahm mener ikke kritikken er uberettiget, og håber at den kommende landstræner lykkes bedre med at appellere til de bedste spillere, end den netop afgående har haft det.

“I bund og grund er det træneren der ikke er lykkedes med at få spillerne til at komme. Kritikken fra Heinz er fair nok, men den næste træner har en nøglerolle i at få løst det problem”.

Sebastian Dahm sagde selv stop efter VM i 2022, for at give plads til yngre kræfter.