Nikolaj Ehlers om tiden i Winnipeg: Jeg vil ikke afvise at skulle spille andre steder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Nikolaj Ehlers om tiden i Winnipeg: Jeg vil ikke afvise at skulle spille andre steder
Nikolaj Ehlers og Nicklas Jensen jubler over en VM-scoring
Nikolaj Ehlers og Nicklas Jensen jubler over en VM-scoring
Profimedia
Den danske superstjerne er i disse dage i Tampere med det danske landshold. Målet er en kvartfinale for Ehlers, som stammer fra en hockeygal familie. Ehlers ser her tilbage på sin karriere, der modsat alle andre i familien, endnu ikke har spillet kampe i den danske Metal Liga.

Nikolaj Ehlers har været den helt store danske stjerne indtil nu ved VM. Syv points er det blevet til, fordelt på fire mål og tre assists, i de hidtidige fem kampe Danmark har spillet.

Det har glædet den danske landstræner med fornavnet Heinz og efternavnet Ehlers. Skulle man være i tvivl, så er de far og søn.

Samtaleemnet over middagsbordet

Grundet Ehlers Sr. egen karriere, har Nikolajs vej til hockeytinderne været en smule anderledes end andres. Det stod dog skrevet i stjernerne at det ville være ishockeyen der fattede Nikolajs interesse. Sporten har haft en enorm betydning i familien og det levner ikke meget plads til at tale om meget andet.

“Min søster snakker ikke så meget om det. Der bliver talt meget om ishockey, især under middagen. Jeg vil sige, at 90% er hockey og resten er andre ting. Alle i min familie interesserer sig for hockey, så det er derfor”, siger Ehlers, der har fået sport ind med modermælken hos mor Tina, der ikke er til skøjter og kolde hockeyhaller.

“Min mor spillede håndbold, men det vist også det”, siger Ehlers, der har lillesøster Caroline og storebror Sebastian, som sin allernærmeste familie. Storebror Sebastian spiller også professionel ishockey og er pt. i truppen hos Odense Bulldogs.

Med to onkler i Søren og Mads True og to fætre i Alexander og Oliver True, er ishockey altdominerende. Alle fire har spillet landskampe for Danmark og derfor er Nikolaj Ehlers vant til at familien er med og at journalister ofte spørger ind til netop det. Det er dog ikke så meget som det har været ifølge Nikolaj Ehlers.

“En lille smule, men det er fint, ikke noget vildt. De spørger om det, men det er blevet ret normalt nu”, siger Ehlers, der ikke mener, at der er noget negativt ved at være trænerens søn.

Den schweiziske forbindelse

Nikolaj Ehlers er født i Aalborg, men farens karriere betød først en flytning til Berlin og siden til Schweiz, da Heinz Ehlers blev træner i EHC Biel-Bienne.

Det betød at Nikolaj første rigtige klubkampe blev spillet i Schweiz. I sæsonen 2012/13 blev det til de første seniorkampe for unge Ehlers, en tid han mindes med glæde.

“Det var fedt. Jeg havde nogle rigtig gode holdkammerater og en rigtig god træner, som gav mig chancen for at spille i en ung alder. Jeg vil værne om de minder i lang tid. Det var ret fantastisk at spille i den schweiziske liga”, siger Ehlers, der dermed modsat mange andre unge danskere, ikke startede udlandsopholdet i Sverige. 

Heinz Ehlers var ikke længere i EHC Biel-Bienne da Nikolaj debuterede i den bedste schweiziske liga. Dermed stod han overfor sin far og Nikolaj er ikke i tvivl om han helst vil være med, eller imod, sin far.

“Det er bedre at spille for hans hold. Hans hold har altid været kendt for at være ekstremt gode defensivt. Det synes jeg også, at han har vist i løbet af de år, han har været landstræner, at han også har vist det”, siger Nikolaj, der dannede grobund for sin videre karriere i alpelandet.

“Ishockeyen i Schweiz er rigtigt god og man spiller på højt niveau. Man bliver set meget, da mange talentspejdere er i Schweiz”, siger Ehlers om opvæksten i schweizisk ishockey.

Ikke nødvendigvis "Winnipeg for life"

Nikolaj Ehlers blev draftet som nummer ni overall i 2014 af Winnipeg Jets. Efter to år som juniorspiller i Halifax, fik han chancen i verdens bedste hockeyliga. Otte år senere er han stadig i Winnipeg, men han afviser ikke nye udfordringer.

“Jeg vil bestemt ikke afvise det. Jeg har altid været glad for nye udfordringer og nye omgivelser og den slags. Jeg har haft otte rigtig gode år i Winnipeg. Jeg har stadig to år tilbage af min kontrakt, og så må vi se”, siger Ehlers.

Trods det faktum at ishockey lå i blodet, var Nikolaj også en ganske talentfuld fodboldspiller som ung, men fremtiden på isen var aldrig for alvor truet.

“Jeg spillede på nogle udvalgte hold. I den alder spiller man ikke på landsholdet endnu. Ishockey var en del af familien, og det var aldrig rigtig et valg for mig. Jeg vidste allerede præcis, hvad jeg ville lave, og det var hockey”, slutter Ehlers af.