Ishockey-VM round-up: Østrig overlever efter gyser mens Kasakhstan vender til sejr

Bernhard Starkbaum holder Østrig i det bedste selskab
Profimedia
Mange af slutspilspladserne er allerede blevet afgjort ved VM, med kvartfinalerne der afvikles på torsdag. Der er dog stadig et par hold, der kan sikre sig en plads, og seedningen til slutspillet kan blive afgørende. Mandag fortsatte Sverige sin gode form med en sejr over Danmark, mens Canada bookede sin playoff-plads på trods af, at de blev slået af Norge på straffeslag

Flashscore bringer dig alle resultaterne fra Tampere og Riga.

Gruppe A

Danmark - Sverige 1-4

Sverige har endnu ikke tabt en kamp ved VM, og de gik ind til deres sjette gruppekamp mod Danmark vel vidende, at deres kvartfinaleplads allerede var booket.

Danmark lå til gengæld på femtepladsen i gruppe A inden mødet - en sejr over Sverige ville have betydet, at de kunne gå forbi Tyskland i top fire, og der var derfor meget på spil.

Nicklas Jensen gav danskerne den perfekte start med et mål i de første minutter, inden Dennis Everberg udlignede for Sverige inden pausen.

Danmark bragte sig overraskende foran i kampen
AFP

Trods en opmuntrende åbning var det et spørgsmål om tid, før det langt mere dominerende svenske hold tog fat i kampen. Andre Petersson bragte svenskerne foran i anden periode, inden Lucas Raymond og Carl Grundstrom scorede i tredje periode og gjorde det til seks sejre ud af seks for svenskerne.

Sverige spiller tirsdag mod USA i den sidste gruppekamp i kampen om førstepladsen i gruppe A. Danmark kan gå videre, hvis de overgår Tysklands resultat på den sidste gruppekampdag.

Østrig - Ungarn 4-3 (GWS)

I et direkte møde om nedrykning, hnag nerverne tydeligt uden på tøjet hos begge hold.

Ungarn ligende længe en sejrherre ved scoringer af Istvan Sofron, som lavede to mål i første periode. Ind imellem dem, scorede unge Marco Rossi for Østrig.

Undertippede Ungarn kom på 3-1, men det lykkedes før Østrig at komme tilbage og udligne til 3-3. Sidste mål sat ind af 100-kampsjubilaren Lukas Haudum.

Ingen mål i overtiden bragte kampen ud i straffeslag, hvor det var den østrigske keeper Bernhard Starkbaum, der blev den store helt, da han nappede alle ungarernes skud.

Gruppe B

Canada - Norge 2-3 (GWS)

Canada havde været meget tæt på at sikre sig avancement til kvartfinalerne, allerede inden denne kamp, men deres turnering kunne stadig være gået galt, hvis tingene gik desperat galt for dem i de to sidste kampe.

En kamp mod et Norge-mandskab, der allerede var elimineret fra turneringen, var ikke udset til at volde dem store problemer. Det var dog på ingen måde en walkover

Andreas Martinsen bragte Norge i front i første periode, inden Sondre Olden fordoblede føringen i anden periode. Som svar bragte veteranangriberen Milan Lucic Canada tilbage i kampen inden tredje periode.

Norge fejrer at komme foran 1-0
AFP

Det så ud til at være alt, hvad canadierne kunne præstere, før Lawson Crouse reddede dagen med en udligning med blot 12 sekunder tilbage af tredje periode.

Dette mål sendte kampen til overtid, hvilket betød, at canadierne i det mindste ville få det ene point, som de havde brug for for at bekræfte deres kvartfinaleplads.

Straffeslag fulgte efter en målløs overtidsperiode, og Norge fuldendte en overraskende sejr ved at vinde 4-2 i straffeslagsskonkurrencen.

Kasakhstan - Slovenien 4-3

Tre gange var slovenerne foran og dermed på kurs mod deres første points ved slutrunden. Nedrykning var dog allerede en realitet inden kampen, så det handlede udelukkende om kosmetik.

Anze Kuralt lavede to mål for Slovenien og Jan Drozg lavede deres tredje, i starten af tredje periode til slovensk føring på 3-2.

Kasakherne slap dog aldrig slovenerne af syne og med to scoringer på fem minutter af Yevgeni Rymarev og Maxim Mukhametov, sikrede Kasakhstan deres første sejr efter 60 minutter.