Ishockey-VM: Letland slår USA og vinder sin første medalje nogensinde før finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ishockey-VM: Letland slår USA og vinder sin første medalje nogensinde før finalen
Letland jubler mod USA
Letland jubler mod USA
AFP
Letland har vundet deres første VM-medalje nogensinde, da de slog USA i overtid og sikrede sig bronze.

USA - Letland 3-4 (OT)

Selvom det 'bare' var en kamp om tredjepladsen, var første periode fuld af action. Robert Bukarts åbnede scoringen for Letland med et mål i powerplay efter otte minutter, men Rocco Grimaldi var hurtig til at svare igen for USA.

Med fire minutter tilbage af første periode bragte Janis Jaks letterne foran igen, men amerikanerne fik reduceret endnu en gang, og Grimaldi scorede sit andet mål i powerplay.

Grimaldi jubler med sit hold og udligner til 2-2.
AFP

Efter en hektisk første periode kom og gik anden periode hurtigt, uden mål fra nogen af siderne. Men endelig, i tredje periode, tog USA føringen for første gang.

Calgary Flames-angriberen Matt Coronato scorede syv minutter inde i perioden, men Letland var fast besluttet på ikke at give op uden kamp. Coronatos Flames-holdkammerat Kristians Rubins scorede otte minutter senere, hvilket sendte kampen i overtid.

Rubins jubler med holdkammeraterne
AFP

Og lidt over et minut inde i overtiden scorede Rubins sit andet mål og beseglede et historisk resultat for letterne, da de hentede deres første medalje nogensinde ved verdensmesterskaberne. Den perfekte appetitvækker forud for finalen mellem Canada og Tyskland senere i dag.

Se alle kampstatistikkerne her