Danmark løb tør for kræfter mod et kynisk svensk mandskab

Sverige levede op til rollen som storebror
Profimedia
På selve årsdagen for den første danske VM-sejr nogensinde over Sverige, stod de to nationer overfor hinanden igen. Gensynet blev dog mest glædeligt for Sverige, der sejrede med 4-1.

Sprællemanden George Sørensen

Danmark fik fint greb om kampen i de indledende minutter, men malurten kom hurtigt, da Christian Wejse fik en hård tackling på hoften af Henrik Tömmernes. Den danske center fik behandling på bænken, men gik efterfølgende i omklædningsrummet.

Skiftet efter, fik Danmark en drømmestart. Nikolaj Ehlers til Nicklas Jensen, som hamrede den op nettaget og så fik drømmene i allerhøjeste grad ben at gå på.

Den danske defensiv blev udfordret kort efter. Først blev Frederik Storm og siden Jesper Jensen Aabo vist ud, hvilket gav svenskerne halvandet minut, med to spillere mere på isen.

George Sørensen hev flere verdensklasse redninger op i det undertal, blandt andet på en afslutning fra Lucas Raymond. Danmark overlevede og kom sig hurtigt efter at være blevet fuldtallige igen.

Det var dog Sverige der havde pucken mest. Danskerne stod stærkt defensivt og tillid ikke svenskerne mange gode afslutningsmuligheder. Dem der var, havde George Sørensen fornemt styr på.

Der skulle et dumt dansk pucktab i egen zone til, for at bringe svenskerne på tavlen. Nytilkomne Oliver Larsen mistede orienteringen på pucken og så kunne Dennis Everberg udligne til 1-1.

Statistik på første periode
Flashscore

Mod slutningen af perioden kom der igen liv i den danske offensiv. Desværre for Danmark fik de svenske spillere blokeret flere af de danske skud. Samlet set en god dansk start på kampen, der lovede godt for resten af kampen.

Anden periode er stadig et smertensbarn

Anden periode startede også godkendt for de danske drenge. Først Mikkel Aagaard og siden et breakaway til Niklas Andersen gjorde at Danmark meldte sig fint ind i den midterste periode.

Danskerne har tidligere i turneringen været presset i bund i anden periode, hvor der er langt til udskiftningsboksen. Det har tydeligt været et stort tema, for det danske hold indledte anden periode med et mindre spilovertag og var klart farligst.

Ligesom svenskerne fik en gylden mulighed med to mand mere på isen, fik danskerne en tilsvarende midtvej i anden periode. Desværre endte muligheden på samme måde, uden at Jesper Wallstedt i det svenske mål for alvor blev testet.

Det var dog et powerplay, der skulle til før at svenskerne igen fik pucken ind bag George Sørensen. Oscar Lindberg tog Sørensens udsyn og så kunne afslutningen fra Andre Petersson glide mellem benene på 28-årige Sørensen.

Mikkel Bødker fik en kæmpe mulighed i bunden af anden periode, da han efter at have tørret en svensker, fik sendt pucken afsted. Desværre for Bødker og Danmark ramte pucken overliggeren og dermed slap svenskerne med skrækken.

Der kom ikke yderligere scoringer og derfor vandt Sverige perioden med 1-0.

Stats efter anden periode
Flashscore

Den svenske overmagt slog til

Om Sverige havde taget notits af skuddet på overliggeren er ikke til at sige, men svenskerne havde deres eget skud på overliggeren allerede efter 40 sekunder. I øvrigt kort efter at den danske målscorer Nicklas Jensen fik pucken skudt direkte på mundtøjet.

Andre Pettersson burde have været dobbelt målscorer i en situation, hvor den danske defensiv var splittet til atomer. Til al held for Danmark diskede George Sørensen op med endnu en mesterlig redning, der fik Petterson til at kigge ned i mistro.

Svenskerne fik da også tiltvunget sig mere og mere overtag, efterhånden som tiden gik i tredje periode. De blå/gule kom da også helt planmæssigt på 3-1 da Lucas Raymond fik revanche for situationen i første periode, da han med et håndledsriv sendte pucken ind under stokhandsken på den danske keeper.

Det punkterede i den grad den danske ballon og hullet blev endnu større da Carl Grundström kort efter stod fri på bagerste stolpe. Med en let scoring fra Los Angeles Kings-spilleren kom Sverige på 4-1, hvilket reelt afgjorde kampen.

Med nederlaget er de danske kvartfinalemuligheder forsvindende små og det kræver flere mirakler for at det kan lade sig gøre.