Canada skuffede men straffede konsekvent de tyske fejl og blev verdensmester

Canada fejrer endnu et verdensmesterskab
Canada fejrer endnu et verdensmesterskabPhoto by Jonathan NACKSTRAND / AFP
To finaler i 1930 og 1953 endte med sølv for Tyskland. I dagens finale mod Canada, der har været i syv ud af otte finaler, var mulighederne der, men Tyskalnd endte alligevel med at spænde ben for sig selv.

Tyskland i førersædet i første periode

De to hold følte hinanden på tænderne i kampens åbning. Der var ikke de store målchancer og Tyskland fik færten af, at de kunne spille lige op med Canada.

Der skulle gå mere end fem minutter, før der kom noget, der mindede om en mulighed. Den tilfaldt tyskerne på bagkant af forvirring i de canadiske udskiftninger.

Det var ikke sidste gang der var rod i dem og det skulle koste Canada dyrt.

Tysklands topscorer, JJ Peterka, fik pucken i midtzonen og så sendte han et strålende håndledsskud under gribehandsken på Samuel Montembeault. Canada mente der var offside i situationen, men dommerne så ikke anledning til at ændre det efter videogennemsyn. Føringen varede dog blot i tre minutter.

Samuel Blais udlignede efter en to mod en-situation, da han fik pucken fornemt serveret af Peyton Krebs og let kunne score sit femte mål ved slutrunden.

Trods den hurtige udligning, var det tyskerne der igen genfandt kontrollen. Canada kom ikke op i fart og Tyskland fik arbejdet sig til en god portion zonetid hos canadierne.

Trods lidt spredte muligheder til begge hold, endte de første 20 minutter med 1-1.

Statistik på første periode
Statistik på første periodeFlashscore

Skuffende indsats af Canada

Igen i anden periode var det en tæt dyst og det var først da Tyskland fik et powerplay, at der kom nævneværdige scoringsmuligheder. Det tyske powerplay, der ellers har været skarpt i turneringen, fik dog ikke scoret i denne omgang heller.

Canada evnede stadig ikke at få lagt det ventede tryk på tyskerne, der omvendt bøvlede med at finde de store muligheder i fem mod fem-spillet.

Der skulle da også en tilfældighed til, for at få åbnet scoringen i anden periode. Igen var det tyskerne der kom i front, da Daniel Fischbuch resolut klappede til en løs puck. Montembault nåede ikke at reagere og så var det underdoggen fra Tyskland, der var i front.

Tyskland inviterede Canada tilbage i kampen, da de tog en udvisning med fire minutter tilbage af perioden. Favoritterne sværmede om Mathias Niederbergers mål. MacKenzie Weegar og Michael Carcone var tættest på, inden det lykkedes for Lawson Crouse at udligne til 2-2.

Igen på et fornemt forarbejde af Krebs, men overordnet set en smule ufortjent at Canada kunne forlade isen uden at være bagud efter 40 minutter.

Tyske fejl blev kynisk straffet

Stillingskrigen fortsatte ind den sidste periode. Denne gang var det dog Canada der kunne juble ovr at være kommet foran.

Maksymilian Szuber lavede flere fejl i samme situation og da Niederberger ikke fik blokeret afslutningen fra Cody Glass, kunne Blais fordoble sin scoringstotal i finalen ved at løfte pucken ind.

Få sekunder efter fik Milan Lucic sendt en håndledsriv afsted, men desværre for Canada tog den indersiden af stolpen og gik i spil igen.

Tyskland fik en kæmpemulighed for at sætte en stor chance op. Pucken gled dog fra Marcel Noebels, Tyler Toffoli opsnappede pucken og sendte den ind bag en chanceløs Niederberger.

Herefter lettede Canada foden fra speederen, stillede fem mand bag pucken og overlod initiativet til Tyskland. Head coach Harold Kreis tog keeperen ud med over tre minutter tilbage, i en sidste desperat satsning. Det gav et par muligheder, men da Scott Laughton fik pucken i midtzonen, kunne han lukke og slukke i det tomme mål til 5-2.

Med VM-titlen er Canada nu den mest vindende nation med 28 VM-titler. Sovjetunionen/Rusland har vundet 27.