Danmark mødte aldrig op til kampen mod Finland og fik tæv med hele 7-1

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Danmark mødte aldrig op til kampen mod Finland og fik tæv med hele 7-1
Danmark hang bagefter i det meste af kampen
Danmark hang bagefter i det meste af kampen
Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix
Det var en dårlig præstation de danske spillere lagde for dagen i den sidste kamp med Heinz Ehlers ved roret. Tempo- og ideforladt var det danske spil og finnernes sejr var ikke et mål form lille.

Tempoforladt dansk mandskab

Efter en indledning på kampen, hvor det var ret tydeligt at kampen var betydningsløs, kom finnerne først på tavlen. Kultfiguren Marko Anttila viste på sublim vis hvordan man laver en styring på et backskud. Danmark kom dermed bagud med 0-1 for blot anden gang i turneringen, men det skulle blive endnu værre for Danmark.

Minuttet efter fordoblede finnerne føringen, da Atte Ohtamaa efter hurtige finske kombinationer, fik passeret George Sørensen i det danske mål.

Danmark fik meldt sig ind i kampen igen under at powerplay, hvor de danske spillere fik sendt nogle kompetente afslutninger afsted mod Emil Larmi.

Det var dog en relativt kortfristet glæde, for de hurtige scoringer havde fået vækket Nokia Arena. Finland kom let til offensiv zonetid og de danske backs, måtte flere gange trække i nødbremsen. Det betød masser af powerplay til Finland, men George Sørensen var i hopla og diskede igen op med flere flotte redninger.

På tærsklen til den første pause kom der igen en styring af høj klasse. På et drøn fra backen Mikael Seppala, fik backkollega Ville Pokka styret pucken i kassen.

En elendig dansk periode
FLashscore

Finsk legestue i anden periode

Danmarks plan var nok at forsøge at sætte en prop i og lukke ned for finnerne. Det lykkedes ingenlunde og allerede efter tre minutter spillet stod der 4-0 på den store cube der hang ned fra loftet. Hannes Bjorninen vandt sin nærkamp med Mikkel Aagaard og så kunne Brynäs-spilleren score sit første mål ved VM.

Aagaard fik dog oprejsning senere i perioden, da han fik en vigtig stav i vejen for Kasperi Kapanen, der havde frit mål at skyde i, havde det ikke været for Aagaards aktion.

Danskerne var yderst sjældne gæster i den finske zone. Nicklas Jensen fik en fin afslutning, men det noget nær eneste gang Larmi kom i aktion.

Ikke engang i overtal kunne Danmark holde Finland fra fadet. Det gik for langsomt og så kunne Juho Lammikko tage pucken til og fra en spids vinkel sætte pucken mellem benene på George Sørensen.

Hvor Kapanen blev frarøvet en nem scoring tidligere, så tog den finske NHL-stjerne selv affære med to minutter tilbage af anden periode. Efter et flot soloridt fik han afdriblet Sørensen og øget til tenniscifrene 6-0.

Game, set and match efter 40 minutter
Flashscore

Dansk "oprejsning" i de sidste 20 minutter

Finland har været skuffende så langt i turneringen. De har ikke lavet de mål du kunne ønske og de knoklede ufortrødent videre, i jagten på et godt afsæt mod en kvartfinale mod Canada.

Nikolas Matinpalo øgede til 7-0 på et hårdt slagskud gennem tung trafik. 12 sekunder efter kom Danmark endelig på tavlen, til hvad der blev slutresultatet 7-1.

Nikolaj Ehlers tog pucken til sig, og meget lig den finske undertalsscoring, fik han udplaceret Larmi fra en spids vinkel. Med scoringen satte Ehlers rekord, ved at være den første danske spiller der har lavet ni points ved en slutrunde. 

Herefter gik der mere eller mindre transport-periode i den. Finnerne gad ikke rigtigt og danskerne kunne ikke rigtigt og så blev det hele lidt halvfærdigt.

Danmark lykkedes med at lukke ned og bevare værdigheden i afskedskampen for Heinz Ehlers, der takker af som landstræner med en OL-kvartfinale som sin største merit.

Kampens målscorere
Flashscore