Ingen italienske stjerner ved Davis Cup-finalerne: Canada og USA sigter højt

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Ingen italienske stjerner ved Davis Cup-finalerne: Canada og USA sigter højt
Roberto Bautista Agut er med for Spanien i årets Davis Cup-finaler i Málaga.
Roberto Bautista Agut er med for Spanien i årets Davis Cup-finaler i Málaga.
Profimedia
Årets Davis Cup-finaler bliver tirsdag skudt i gang i Málaga. For italienernes vedkommende bliver det uden landets to allerstørste profiler.

Tirsdag skydes årets Davis Cup-finaler. Turneringen er kogt ned til otte nationer, der altså mødes i kvartfinaler i Málaga de kommende dage, før semifinaler og sidst finalen venter søndag.

Italien, USA, Tyskland, Holland, Australien, Spanien og Kroatien er de tilbageværende mandskaber, og bookmakerne har en rimelig klar favorit i hvert af de fire opgør, der afvikles i løbet af tirsdag, onsdag og torsdag. 

Særligt det canadiske hold og det amerikanske mandskab har store forhåbninger. For amerikanernes vedkommende er det ikke blevet til en Davis Cup titel siden 2007, mens canadierne var i finalen for tre år siden, hvor det særligt var Félix Auger-Aliassime og Denis Shapovalov, der bar dem. 

Til gengæld må Italien altså indse, at det bliver svært at nå specielt langt i turneringen, for de mangler altså landets to mest profilerede tennisspillere.

Italien uden stjerner

Italienerne brager ind i USA allerede i kvartfinalerne, og bookmakerne har de amerikanske herrer som de klare favoritter. 

For det italienske hold, der ikke siden 1998 har været i finalen ved Davis Cup, må nemlig som skrevet undvære de to ubetinget største stjerner. Nummer 15 og 16 i verden, henholdsvis Matteo Berrettini og Jannik Sinner, er nemlig ude med skader, førstnævnte med en fodskade, som virkelig nager italieneren. 

"Der er ingen større ære end at repræsentere Italien, så nyheden var hård at få. Jeg rejser stadig til Málaga for at støtte holdet på enhver måde, jeg kan," fortæller Berrettini ifølge Tennis.com. 

I stedet kommer det italienske mandskab til Málaga med to gange Lorenzo, Musetti og Sonego, henholdsvis nummer 23 og 45 i verden. Samtidig møder Italien op med to stærke double-spillere i form af Fabio Fognini og Simone Bolelli, der er nummer 23 og 21 på ATP's doublerangliste. 

Smalt men stærkt amerikansk hold

Det er altså USA, der venter i første omgang for italienerne, og amerikanerne håber, at de endelig kan få gang i Davis Cup præstationerne igen. For selvom USA er den mest vindende nation i Davis Cups historie, så har de som skrevet ikke vundet siden 2007, hvilket også var seneste gang, amerikanerne var i finalen. 

"Det er længe siden, vi har haft holdet til at gøre det, men jeg synes, at vi lige nu har et af de stærkere hold, vi har haft. Forhåbentlig kan den her gruppe gutter sætte stykkerne sammen," fortæller Frances Tiafoe, verdens nummer 19, der er blandt de amerikanske spillere. 

USA har blot fire spillere med til Málaga, men det er til gengæld fire spillere med et enormt højt niveau. Taylor Fritz, der lukker året som verdensnier, og Tommy Paul, nummer 33 på verdensranglisten er også med.

Doublespecialisten Jack Sock er sidste mand på det amerikanske hold, der er under ledelse af Mardy Fish. 

Canadiere med chance for første titel

Også det canadiske mandskab ses som et af de stærkere hold i turneringen. I den seneste udgave af Davis Cup, der som følge af coronapandemien blev afviklet over to år, 2020 og 2021, var hverken Félix Auger-Aliassime eller Denis Shapovalov med for det nordamerikanske mandskab, der røg ud i gruppespillet efter nederlag til både Sverige og Kasakhstan. 

Det var de til gengæld i 2019, hvor Canada nåede finalen for første gang i historien. Og igen i år er netop Auger-Aliassime, nummer seks i verden, og Shapovalov, nummer 18 i verden, med, hvorfor canadierne altså har store forhåbninger for præstationen i Málaga. 

Auger-Aliassime og føromtalte Taylor Fritz er de eneste to top ti single-spillere i verden, der er i Málaga ved årets Davis Cup-finaler, men til gengæld er der stærkt double-fremmøde. Hollandske Wesley Koolhof, der deler førstepladsen på ATP's doublerangliste, er således med, mens kroatiske Mate Pavic og Nikola Mektic, henholdsvis nummer fem og otte, også er med. 

Kvartfinalerne matcher, foruden Italien og USA, Tyskland og Canada op mod hinanden, førstnævnte uden Alexander Zverev. Spanien, uden verdensetteren, Carlos Alcaraz, møder Kroatien, mens Australien og Holland mødes i den kvartfinale, der tirsdag blev taget hul på. Finalen finder sted søndag 27. november.