Sublim indsats af svensk keeper sikrer Ikast Håndbold overraskende sejr over Team Esbjerg

Profimedia
Ikast Håndbold tog fredag endnu en stor skalp til sin samling i den bedste håndboldrække for kvinder.

Hjemme slog holdet den forsvarende sølvvinder, Team Esbjerg, med 28-27 efter en sublim indsats af målvogteren Jessica Ryde i første halvleg.

Kampen havde deltagelse af et væld af norske og danske spillere, der søndag spillede EM-finale med Norge som triumfator, men svenske Ryde blev med 17 redninger og en redningsprocent på 40 opgørets mest afgørende figur.

Ikasts norske bagspiller Ingvild Bakkerud, der ikke var med til EM, blev topkampens topscorer med ni træffere. Ikast har nu hentet otte sejre i otte kampe og topper Kvindeligaen med 16 point. Esbjerg har 12 point på tredjepladsen.

Esbjerg startede kampen bedst, men med fire redninger i kampens indledning blev Jessica Ryde spillet varm, og siden lukkede hun fuldstændigt ned. Esbjerg bragte sig foran 7-6 efter 11 minutter, inden Ryde lukkede skodderne og holdt sit mål rent i næsten 13 minutter.

Spændende slutfase

Det udnyttede holdkammeraterne til at bringe sig foran 13-7, og selv om Esbjerg fik bedre styr på Ryde, så var det et forspring, som hjemmeholdet levede længe på. Rydes redningsprocent faldt markant i anden halvleg, hvor Esbjerg halede ind og kun var bagud med to mål flere gange, inden Henny Reistad efter 52 minutter reducerede til 23-24.

Men de danske EM-spillere Emma Friis, Simone Petersen og Sarah Iversen samt Bakkerud bidrog alle med mål i en spændende slutfase, og det sikrede hjemmeholdet sejren.

Tidligere fredag tog Viborg HK en vigtig 24-23-sejr hos Silkeborg-Voel, der sendte viborgenserne forbi netop Silkeborg-Voel i tabellen og op på sjettepladsen. Og Aarhus United levede op til sin favoritværdighed med 28-20 over Ajax København.