Holger Runes banemand klar til Davis Cup-finale: Canada kan vinde første titel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Holger Runes banemand klar til Davis Cup-finale: Canada kan vinde første titel
Auger-Aliassime blev i år den kun tredje spiller, sammen med John Isner og Novak Djokovic, til at tvinge Rafael Nadal ud i fem sæt ved French Open.
Auger-Aliassime blev i år den kun tredje spiller, sammen med John Isner og Novak Djokovic, til at tvinge Rafael Nadal ud i fem sæt ved French Open.
Jorge Guerrero/AFP
Når Davis Cup-finalen søndag spilles i Málaga, bliver det mellem Australien og Canada. Sidstnævnte spillede sig lørdag i finalen med sejr over Italien.

Fredag lykkedes det for Australien at besejre Kroatien, og dermed sikrede australierne sig deres første plads i Davis Cup-finalen siden sejren tilbage i 2003. 

Dagen efter, lørdag, fulgte Canada så trop. De canadiske herrer mødte Italien i den anden semifinale, efter italienerne noget overraskende havde sendt USA ud i kvartfinalen, selvom italienerne er kommet til Málaga uden Jannik Sinner, mens Matteo Berrettini sad ude i netop kvartfinalen. 

Her trak canadierne altså længste strå, og dermed er amerikanernes naboer klar til deres blot anden Davis Cup-finale i historien - men til gengæld også den anden finale på ganske få år, for i 2019 var Canada også i finalen, som de dog tabte til Spanien. 

Finalepladsen blev sikret i tredje og afgørende kamp. Italienerne tog ellers første stik efter lidt af en maratonduel på mere end tre timer mellem Lorenzo Sonego og Denis Shapovalov, hvor førstnævnte altså trak sig sejrrigt. Herefter vand Félix Auger-Aliassime dog over Lorenzo Musetti, hvorefter Auger-Aliassime og Vasek Pospisil vandt et doubleopgør mod Fabio Fognini og en tilbagevendt Matteo Berrettini.

Et specielt år

Netop Félix Auger-Aliassime viste sig som en stor mundfuld for italienerne, for den 22-årige canadier vandt relativt ubesværet i singleopgøret mod Musetti, og den stærke canadier, der indtager sjettepladsen på verdensrangliste, nåede nærmest ikke at få pusten, før den afgørende doublekamp gik i gang. 

Det har i det hele taget været et år med succes for Félix Auger-Aliassime, der har vundet fire singletitler i løbet af karrieren. De er såmænd alle fire blevet vundet i år, blandt andet i Basel, hvor Auger-Aliassime besejrede danske Holger Rune i finalen. 

"Det her har været en speciel rejse i et specielt år. Jeg synes, at det her er det mest komplette hold, vi nogensinde har haft i canadisk tennishistorie, og at vi fortjener at stå i den her finale," fortæller Félix Auger-Aliassime til AP.

I finalen venter altså det australske mandskab, der består af Alex de Minaur, Jordan Thompson, Thanasi Kokkinakis, Max Purcell og Matthew Ebden.