FC Midtjylland kan misse Europa for første gang i ti år: Skal komme buldrende

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
FC Midtjylland kan misse Europa for første gang i ti år: Skal komme buldrende
Kristoffer Olsson (til venstre) mener, at FC Midtjylland skal starte lørdagens opgør mod OB på aggressiv vis.
Kristoffer Olsson (til venstre) mener, at FC Midtjylland skal starte lørdagens opgør mod OB på aggressiv vis.
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland har resultatmæssigt været i fremgang i forårets slutspil, hvor holdet med 20 point i ni kampe har hentet flest af alle i Superligaen.

Det er dog til stor skuffelse for FCM selv sket i nedrykningsspillet, og midtjyderne har før lørdagens hjemmekamp mod OB for alvor kniven for struben.

Taber FCM, snupper fynboerne nemlig syvendepladsen og den europæiske mulighed, som den indbringer. FCM vil omvendt for første gang i ti år - siden 2013/14 - skulle undvære europæisk fodbold i næste sæson.

Og det matcher dårligt med de langsigtede ambitioner i klubben.

FC Midtjylland har i sin "Vision 2025" et erklæret mål om at bryde ind i top-50 på UEFAs koefficientrangliste og dermed blandt andet få bedre seedninger i de europæiske turneringer.

Listen baserer sig på holdenes resultater i de seneste fem sæsoner, og FC Midtjylland ligger aktuelt nummer 63.

Baseret alene på de seneste tre sæsoner har midtjyderne dog hentet et pointsnit, der akkurat rækker til en 50.-plads. Det er kommet i hus efter et gruppespil i Champions League og to i Europa League.

To sæsoner lig de seneste i Europa vil med andre ord sende dem op omkring den ambitiøse målsætning. Omvendt vil et år helt uden europæisk fodbold skabe et hul, der vil være tæt på katastrofalt for målsætningen. I hvert fald hvis den skal i hus inden 2025.

FCM kunne have sikret syvendepladsen mod Silkeborg senest, men spillede 3-3 efter især en svag første halvleg. Midtbaneprofil Kristoffer Olsson håber, at FCM mod OB finder sporet fra kampene op til SIF-kampen.

"Vi skal gøre meget af det, vi har gjort på det sidste. Ud over seneste opgør har vi startet alle kampe stærkt. Vi skal komme buldrende, spille fremad og udvise energi, så vi lægger pres på dem fra start," siger Olsson til fcm.dk.

FCM tabte i efteråret 1-2 til OB, men har også vundet to gange i Odense i denne sæson.

"Selv om vi ikke var gode på hjemmebane i efteråret, har vi i den seneste periode været rigtig stabile. Det, tror jeg, alle på holdet føler, så vi skal egentlig bare fortsætte med at spille den form for fodbold, vi har gjort hidtil," siger Olsson.

Løser FC Midtjylland opgaven mod OB, skal holdet næste fredag møde nummer fire fra mesterskabsspillet, Viborg eller AGF, på udebane i en kamp om pladsen i Conference League-kvalifikationen.

FCM og OB dyster lørdag sideløbende med de øvrige kampe i nedrykningsspillet, hvor AaB, Lyngby og Horsens skal have fordelt to billetter til 1. division.

Kampene går i gang klokken 14.