Eksperter før bundgys: Nedrykning vil være en enorm katastrofe for AaB

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Eksperter før bundgys: Nedrykning vil være en enorm katastrofe for AaB
AaB skal lørdag spille for at overleve i Superligaen.
AaB skal lørdag spille for at overleve i Superligaen.
Claus Bech/Ritzau Scanpix
Horsens, Lyngby og AaB. To ud af de tre rykker ned i 1. division efter lørdagens sidste spillerunde i Superligaen.

En nedrykning vil gøre mest ondt på nordjyderne, hvis selvbillede ikke harmonerer med at spille i den næstbedste række.

Det mener fodboldeksperterne Mikkel Bischoff og Kevin Stuhr Ellegaard, der begge dækker Superligaen for Discovery.

"Det vil være en enorm katastrofe, hvis AaB rykker ned. Man skal bare kigge på klubbens størrelse og historie, og hvor mange mennesker der sidder på stadion deroppe."

"Det er en for stor klub til at spille i 1. division, og det ved spillerne også godt. Det pres bliver voldsomt at håndtere," siger Bischoff.

Kevin Stuhr Ellegaard supplerer:

"Jeg føler, at der er meget mere på spil i AaB - formentlig også når det kommer til antallet af arbejdspladser. Horsens og Lyngby vidste godt inden sæsonen, at det kunne ende sådan her, mens AaB slet ikke kunne se det komme. Det har taget lang tid at nå til den erkendelse."

"Nu har AaB så gjort det godt under Oscar Hiljemark på det seneste, og spillet ser betydeligt bedre ud, men det vil kun gøre det endnu hårdere, hvis AaB rykker ned på hjemmebane på sidstedagen," siger Ellegaard.

Alle tre nedrykningstruede hold har 27 point, men AaB har den klart bedste målscore og har derfor skæbnen i egne hænder.

Vinder nordjyderne hjemmekampen over Silkeborg, der ikke har noget at spille for, overlever AaB. Uafgjort kan være nok, hvis Horsens og Lyngby deler i holdenes indbyrdes kamp.

Selv om det bør være en fordel for AaB, skal man ikke mere end en uge tilbage, før Borussia Dortmund smed det tyske mesterskab væk i sidste runde ved at spille 2-2 hjemme mod Mainz, der heller ikke havde noget på spil, bemærker Mikkel Bischoff.

"Når man skal vinde en fodboldkamp og har alt at tabe, er der et enormt pres. Det er et sammenligneligt pres at skulle køre et mesterskab hjem, som Dortmund skulle, og at skulle sikre overlevelse. Alt presset er på AaB, der er ikke på samme måde pres på Lyngby eller Horsens," siger Bischoff.

Sidste runde kan også blive afgjort mentalt, påpeger Kevin Stuhr Ellegaard.

Han var selv med i 2010, da Randers FC havde hentet et efterslæb på 21 point på AGF inden sidste runde. Randers skulle stadig selv gøre arbejdet færdigt i sidste runde. Her var randrusianerne tynget af nerver og tabte, men reddede sig via OB-hjælp i Aarhus.

"De her to bundkampe i sidste runde handler ikke om taktik, det handler om at kunne styre nerverne. Det handler om at spille kampen og ikke spille begivenheden, når der er så meget på spil."

"Da jeg selv overlevede med Randers, kunne vi slet ikke spille fodbold i den første halve time i sidste runde, for vi havde så mange ting i hovederne," siger Ellegaard.

I et større perspektiv vil det umiddelbart være mest gavnligt for økonomien og det sportslige niveau i Superligaen, at AaB overlever, mener Mikkel Bischoff.

"Der har ikke været den store sportslige forskel på holdene i denne sæson. Men over en længere periode - også fordi AaB nok vil investere mere end de to andre klubber - så er det bedre for ligaen og dens sportslige niveau, at AaB bliver oppe," siger han.

Kampene i nedrykningsspillets sidste runde begynder lørdag klokken 14.