Ex-Brøndby-træner: "Jesper Lindstrøm kan blive et drømmekøb for Napoli"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ex-Brøndby-træner: "Jesper Lindstrøm kan blive et drømmekøb for Napoli"
Eksklusivt: Brøndby-træner om Lindstrøm: "Han kan spille hvor som helst bag spidsen
Eksklusivt: Brøndby-træner om Lindstrøm: "Han kan spille hvor som helst bag spidsen
Profimedia
Den tidligere Brøndby-træner Niels Frederiksen siger i et interview med Flashscore, at Jesper Lindstrøm kan blive et drømmekøb for Napoli.

Niels Fredriksen var manden, der gav Lindstrøm debut på københavnerklubbens førstehold efter at have spottet talentet i Brøndbys ungdoms-sektion. Frederiksen siger i dag til Flashscore, at det tog et stykke tid før Lindstrøm begyndte at vise formatet.

"I begyndelsen bemærkede min stab og jeg, at han havde svært ved at komme ind i rytmen på førsteholdet, og i de første seks måneder spillede han faktisk meget lidt. Så skete der pludselig en forbedring. Han begyndte at have en vigtig indflydelse på spillet, jeg bemærkede, at han tog beslutninger meget hurtigt, og fra det øjeblik blev han en fast starter," husker Frederiksen.

Total trequartista

Frederiksen var især imponeret over én egenskab:"Jeg elskede hans hurtighed og evnen til at spille på enhver position bag angriberne. Og selvom hans gennembrud på førsteholdet ikke kom med det samme, blev han senere uundværlig som centerforward.

Ifølge hans tidligere træner er en af hans bedste egenskaber faktisk hans øje for spillet: "Hans intelligens gjorde det muligt for ham at forudse de andres bevægelser og arbejde godt sammen med de centrale angribere, noget han vil kunne gøre rigtig godt i Napoli.

Lindstrøm, en af de vigtigste spillere på det Brøndby-hold, der blev Danmarksmestre igen efter 16 år, blev valgt af Frederiksen for sin vindermentalitet, men også for sin arbejdsmoral:"Jeg havde straks bemærket, at han var en anderledes fyr end de andre. Han viste sig at være meget professionel med det samme og demonstrerede sin enorme selvfornægtelse i træningen.

Smil og seriøsitet

Selvom han er sikker på, at niveauet i Italien er højere, ved Frederiksen også, at læreårene i Bundesligaen var vigtige for Lindstrøm: "At flytte fra Danmark til Tyskland var allerede et vigtigt skridt i sig selv, og Jesper viste, at han med det samme kunne integrere sig i en stor klub i Tyskland. For ham er danskerens rolle i fremtiden dog nu veldefineret:"Jeg tror, at han med de egenskaber, han har, vil han i Napoli, hovedsageligt vil blive brugt på højrekanten, hvor han kan løbe rundt og skabe overtals-situationer. Og jeg tror, at han er et fremragende køb for Azzurri."

Når vi taler om hans rolle, er Frederiksen klar over, at Azzurri købte ham til et bestemt formål:"Hans hurtighed gør, at han let kan bryde igennem på ydersiden, og i betragtning af hans egenskaber og Napolis spil samt den enorme konkurrence i venstre side af angrebet, vil jeg sige, at han ville være perfekt som højre fløj i en 4-3-3 eller en 4-2-3-1, fordi han også er i stand til at løbe baglæns og ofre sig for holdet.

Det, Frederiksen sætter mest pris på ved Lindstrøm, er hans mentalitet:"Han er en fyr, der altid har et smil på læben og har en kæmpe livsglæde indeni. Men når det er nødvendigt, bliver han også meget seriøs og forvandler sig til en eksemplarisk professionel, der kan stå i mod modgang."

Europæisk udfordring

Med hensyn til deres forhold indrømmede Frederiksen, at han ofte er i kontakt med ham, selvom han endnu ikke har skrevet til ham for at lykønske ham med hans nye eventyr. "Jeg vil vente lidt, fordi han vil have meget travlt nu, men jeg vil snart skrive til ham for at lykønske ham. Oplevelsen hos den italienske mester Napoli og at spille i Champions League vil være noget, der vil stimulere ham til det højeste niveau.

Efter al sandsynlighed starter danskeren på bænken i de første kampe. Noget, som Frederiksen, der kender ham godt, ved ikke vil demoralisere hans tidligere elev. Tværtimod:"Selv i svære tider, og da han kun var 18 år gammel, så jeg ham træne for at forbedre sig og blive en starter. Jeg er sikker på, at det napolitanske eventyr vil være endnu et skridt fremad for ham rent mentalt. Og jeg er sikker på, at han vil gøre det rigtig godt i Azzurri.