Flere hensyn bragte den norske stjerne Mohamed Elyounoussi til FC København

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Flere hensyn bragte den norske stjerne Mohamed Elyounoussi til FC København
Mohamed Elyounoussi overraskede mange ved at skifte til Superligaen.
Mohamed Elyounoussi overraskede mange ved at skifte til Superligaen.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Fodboldlivet har ændret sig markant for Mohamed Elyounoussi.

I sidste sæson hed hans sidste modstander Liverpool. I denne sæson hed hans første modstander Randers FC.

Kontrasten er til at få øje på, og den nye FC København-stjerne kunne godt være landet på en større adresse.

Men der var andre hensyn, da den norske offensivspiller med 52 landskampe på cv'et stod uden kontrakt, efter at han med Southampton rykkede ud af Premier League.

"Det var både det sportslige, det kontraktmæssige og familiesituationen, der betød noget for mig. Havde det kun handlet om penge, havde jeg valgt et andet sted, og havde det kun handlet om det sportslige, havde jeg også valgt et andet sted. Men det handlede om en kombination af det hele," siger han.

Han er så småt ved at falde til i København. For nylig er han rykket ind i sit nye hus, og hans familie er kommet til Danmark.

"Så kan man endelig slappe lidt af. Det har taget lidt tid at få på plads. Men nu er mit kapitel i FCK for alvor begyndt," siger Mohamed Elyounoussi.

Kapitlet i København indebærer besøg hos Hvidovre og Lyngby. Og der får man unægteligt andre oplevelser end på Old Trafford og Anfield.

Men Mohamed Elyounoussi går ikke så meget op i, om det er store eller små tribuner, der omgiver grønsværen.

"Jeg har spillet fodbold længe, og det spiller ingen rolle, hvilket stadion man spiller på. Om man spiller på græs eller kunstgræs, eller om der er 5000 eller 55.000 tilskuere. Man skal gøre sit arbejde på en professionel måde og ikke tænke alt for meget på omgivelserne," siger han.

Heller ikke niveauforskellen på Premier League og Superligaen fylder alverden hos ham, men det er svært at benægte, at han har taget skridt ned.

"Man skal ikke tale nogen ligaer ned, men Premier League er Premier League. Jeg synes, niveauet her er højt nok, men det er ikke noget, jeg tænker så meget på."

Han medgiver dog gerne, at når han løber på banen mod Galatasaray i Champions League onsdag aften, så kilder det en tand mere i maven.

"Jeg glæder mig rigtig meget. Det er altid fedt at spille sådan nogle store kampe på store stadioner, hvor der er et stort tryk," siger han.

Mohamed Elyounoussi har indtil videre spillet ti kampe i FCK-trøjen. Han har scoret to mål. Det seneste faldt mod FC Nordsjælland i weekenden.

Tidligere i karrieren har han tørnet ud for Sarpsborg, Molde FK, FC Basel, Celtic og altså Southampton.