Fem bud på næste mand i førersædet hos Højbjerg og co i Tottenham

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Fem bud på næste mand i førersædet hos Højbjerg og co i Tottenham
Fem bud på næste mand i førersædet hos Højbjerg og co i Tottemham
Fem bud på næste mand i førersædet hos Højbjerg og co i Tottemham
Profimedia
“Tottenham Hotspur søger ny manager. Du skal som person levere resultater fra første færd uden nødvendigvis at have det rette materiale. Du skal desuden være forberedt på en relativt kort lunte hos dine arbejdsgivere”

Sådan kunne jobopslaget lyde efter at Antonio Conte efter “en fælles beslutning” ikke længere står i spidsen for Tottenham Hotspur.

Siden Mauricio Pochettino blev fyret i 2019, har der været ren svingdør på Hotspur Way Training Ground. Ikke mindre end fem managers har været forbi, dog skal det siges at Ryan Mason var caretaker efter fyringen af Jose Mourinho og at nuværende interim-manager,  Christian Stellini tæller med i de fem.

Bestyrelsesformand Daniel Levy skal på den igen og Flashscore kommer her med fem bud på hvem der måske får en opkald fra Mr. Levy.

Mauricio Pochettino.

Pochettino <mark>har</mark> bevist han kan
Profimedia

Selvfølgelig er han kandidat. Havde stor succes i Spurs første gang han var der. Champions League finale i 2019 og to tredjepladser og en enkelt andenplads i Premier League, vidner om argentinerens kvaliteter. 

Læg dertil at hans “win-percentage” med Tottenham er fjerdebedst i historien, med markant flere kampe i spidsen end de managers der er over ham.

Tottenhams fans kræver offensiv fodbold. Kække tunger vil sige at det er deres førsteprioritet. Her passer Pochettino godt ind og har ovenikøbet bevist det netop i Tottenham.

Han er fri på markedet, hvilket heller ikke er en ulempe. Daniel Levy er kendt som en mand der helst beholder tegnebogen i baglommen. 

Omvendt endte forholdet ikke så lykkeligt sidst, men tiden læger som bekendt alle sår.

Julian Nagelsmann

Nagelsmann <mark>har</mark> før været nævnt i Spurs
Photo by INA FASSBENDER / AFP

Netop fyret i Bayern München, dog med knap så behagelige historier om et tabt omklædningsrum i hans kølvand. Nagelsmann vil ikke være den første det er sket for i München hvis det er tilfældet, heller ikke den sidste.

I Tottenham kræver det en stærk leder men også en med energi på sidelinjen. Den har Nagelsmann og han vil selvfølgelig også være indstillet på at rette op på renomméet.

Efter Tottenhams fyring af Pochettino var der forlydender om at Daniel Levy ville kaste sin kærlighed på Julian Nagelsmann. Dengang stod han i spidsen for RB Leipzig som han blandt andet har ført til en Champions League semifinale.

Nagelsmann viste i Leipzig at han godt vil købe ind på et projekt. Tottenham i sin nuværende forfatning er netop det - et projekt.

Luis Enrique

Luis Enrique kender til presset
Profimedia

Den tidligere spanske landstræner er ligesom de to førnævnte også ledig på markedet.

Som tidligere Barcelona-chef ved Enrique hvad det vil sige, når der forventes offensiv, attraktiv fodbold. Spanieren vandt masser af store titler i Barcelona og har efter VM udtalt sig positivt overfor en retur til klubfodbolden. Ovenikøbet med udsagn om at han gerne vil prøve sig af i England.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at han vil passe godt ind hvad Tottenhams fans ønsker af en manager. Faremomentet med Enrique, kan være at han er bedst når spillerne også er det. For at Enrique i givet fald skal kunne lykkes i Spurs, kræver det at bestyrelsen bakker ham op med indkøb. 

Spekulationen om at Harry Kane måske er væk efter sæsonen, kan gøre det svært at sælge til Luis Enrique. Det vil være et scoop hvis det ender med Luis Enrique i spidsen på Tottenham Hotspur Stadium.

Roger Schmidt

Roger Schmidt <mark>vil</mark> blive den første tysker i spidsen for Tottenham
Photo by CARLOS COSTA / AFP

Tyske Schmidt kunne også komme i spil som ny manager i Tottenham. En mand der er vant til presset i store klubber. Salzburg, Leverkusen, PSV og senest Benfica er de mest prominente adresser den 56-årige tysker har været på.

Med sit første store job i Salzburg lærte Schmidt om Red Bull-koncernens tanker om det høje pres og stor aggressivitet. I PSV tillagde hans sig det evige hollandske krav om totalfodbold og han fremstår derfor yderst stærkt taktisk.

I denne sæson står han i spidsen for et af de mest spændende mandskaber i europæisk fodbold, nemlig det portugisiske storhold Benfica.

En suveræn førsteplads i ligaen og en flot kampagne i Champions League kunne være Schmidts billet til The Big Leagues.

Thomas Frank

Danskerbuddet
Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Den danske Brentford-manager er uden tvivl også et emne der bliver diskuteret. Har bevist sit værd med en mindre klub som har bokset markant over deres vægtklasse over en længere periode.

Frank virker som en spillernes mand, god til at kommunikere og ferm til at håndtere pressen. Deruover er han også skarp på taktikbrættet og sætter sig grundigt ind i de mindste detaljer af spillet.

Tottenham vil være et stort skridt op for Thomas Frank, der ved dette skifte også vil kunne boende i London, men stadig få udlevet sine egne ambitioner. Efter successen med Brentford er han nok også blevet et stort nok navn til, at Totenhams fans vil kunne acceptere en eventuel udnævnelse af danskeren.