Arteta før North-London Derby: "Arsenal har ikke brug for ekstra motivation mod Spurs"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Arteta før North-London Derby: "Arsenal har ikke brug for ekstra motivation mod Spurs"
Arsenal har 13 point efter fem Premier League-kampe indtil videre.
Arsenal har 13 point efter fem Premier League-kampe indtil videre.
Reuters
Arsenals sejr i Champions League-gruppespillet i denne uge var et selvtillidsboost forud for søndagens kamp mod rivalerne fra Tottenham Hotspur, men holdet har ikke brug for ekstra motivation før et Nordlondon-derby, siger manager Mikel Arteta.

Arsenal har startet sæsonen i fin stil med 13 point i fem Premier League-kampe indtil videre og vendte triumferende tilbage til Champions League i onsdags med en 4-0-sejr over PSV Eindhoven.

Spurs har også 13 point efter fire sejre i træk, og den nye træner Ange Postecoglou har ført dem til deres bedste start på en sæson i den bedste række i 57 år.

"At vinde hjælper altid og holder gejsten oppe. Denne kamp behøver ingen ekstra motivation, for det er den mest specielle kamp i sæsonen," sagde Arteta til journalister fredag. Det er et derby og et særligt øjeblik for os alle. Vi skal bare fokusere på det.

"De har en ny manager, som har gjort det rigtig, rigtig godt, og han har ændret stemningen i klubben. De har også en anden stil, så vi er nødt til at være os selv og gøre vores bedste for at slå dem."

Fløjspilleren Gabriel Martinelli bliver stadig vurderet og er ikke udelukket til søndagens kamp, sagde Arteta. Martinelli pådrog sig en haseskade i sidste weekends sejr over Everton og gik glip af PSV-kampen.

Midtbanespilleren Thomas Partey er fortsat utilgængelig på grund af en lyskeskade.

Den spanske træner sagde, at målmand Aaron Ramsdale har været "meget støttende", siden han blev droppet til fordel for David Raya, og at han endnu ikke har besluttet, hvem der skal starte i målet mod Spurs.

"Det er meget svært med alle spillere," sagde Arteta. "Jeg lider, og jeg bekymrer mig om alle de spillere, der ikke spiller, men sådan er konkurrencen, og det er mit job at træffe beslutninger på den bedst mulige måde for holdet."

Arteta beskrev anfører Martin Ødegaards nye kontrakt som "gode nyheder" for klubben og holdet, efter at midtbanespilleren tidligere fredag skrev under på en femårig aftale.

"Han er elsket af alle, respekteret af alle, og han fortjener fuldt ud, hvad han gør," sagde Arteta. "Når man har spillere, der har kvaliteterne til at gøre en bedre, er det en kæmpe bonus.

"Jeg tror, man er lige så god som sit hold, og de spillere, han har omkring sig, løfter hans kvaliteter, og det er derfor, han bliver bedre og bedre."