Portugisisk topbrag i Lissabon: Kan Porto fravriste Benfica et lurende mesterskab?

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Portugisisk topbrag i Lissabon: Kan Porto fravriste Benfica et lurende mesterskab?
Benfica kan stort set sikre sig et tiltrængt mesterskab med en sejr i opgøret mod FC Porto.
Benfica kan stort set sikre sig et tiltrængt mesterskab med en sejr i opgøret mod FC Porto.
AFP
Fredag aften kommer til at byde på prima underholdning på Estadio da Luz. Og den slags underholdning, der afgører sæsoner. Ikke bare for et af holdene men dem begge to.

I aften venter nemlig et af de helt store opgør i portugisisk fodbold, når Benfica tager mod FC Porto i en kamp, der kan besegle mesterskabet for værterne for første gang i træ sæsoner.

Historisk set har Benfica overtaget, og de har da også inden kampen et forspring på ti point til rivalerne, men de har faktisk kun vundet fire ud af de seneste 21 indbyrdes opgør. Og siden 2010 er det kun blevet til to sejre for værterne mod netop Porto.

Så endnu en sejr til gæsterne vil kunne åbne døren for at Benfica lader mesterskabet glide dem af hænde. Men en ting er historien.

For et hurtigt kig på de aktuelle statistikker viser også, at værterne har vundet de seneste ni ud af 10 kampe i ligaen, så meget skal falde på plads, for at Sérgio Conceiçãos tropper får forhåbningerne om et mesterskab tilbage mod et særdeles formstærkt hjemmemandskab.

Da de to hold mødtes i første runde endte det hele med en udesejr til Benfica, men før dette havde Porto vundet tre gange i træk, så det er langt fra utænkeligt, at Roger Schmidts mandskab får kam til sit hår i aftenens kamp. Efter kampen er der blot syv runder tilbage i ligaen, så en hjemmesejr vil effektivt set afgøre mesterskabet, og Sérgio Conceição stikker ikke sig selv blår i øjnene omkring kampens betydning.

"Vores kampe er alle afgørende, og hvis vi vinder på Da Luz og taber den næste er vi lige vidt. Men vi arbejder ikke ud fra andre scenarier end at vi vinder kampen. Vi vil have tre point og dermed forhindre vores modstander i at tage tre point. Vi er på en afstand fra vores rivaler, som vi ikke er vant til, og den vil vi forsøge at minimere," sagde Porto-træneren på et af pressemøderne inden kampen.

Roger Schmidt kan, minus Julian Draxler, mønstre en komplet trup til kampen, mens Porto blandt andet har målmand Diogo Costa, forsvarsspillerne Pepe og João Mário samt angriberen Evanilson på listen over tvivlsomme startere til kæmpeopgøret. 

H2H mellem de to mandskaber
Flashscore

Fun fact: Man skal nok ikke regne med, at der kommer en portugisisk målskytte på tavlen. For du skal faktisk helt tilbage til april 2014 for at falde over det sidste mål, der er blevet scoret af en portugisisk spiller i det klassiske opgør. Siden da har spillere fra Cameroun, Mexico, Brasilien, Uruguay, Grækenland, Kap Verde, Schweiz, Mali, Kap Verde, Colombia og Nigeria sørget for den del af underholdningen.

André Gomes, der nu er i Lille, var den seneste portugiser med et mål i rivalopgøret.
Profimedia

Benficas sandsynlige startopstilling :  Vlachodimos; Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo; Florentino, Chiquinho; Aursnes, Rafa, Joao Mario; Gonçalo Ramos.

FC Portos sandsynlige startopstilling : Diogo Costa; Pepe, Pepe, Marcano, Zaidu; Uribe, Eustace, Octavius, Galenus; Taremi og Evanilson.

Kampen begynder klokken 19.00, og du kan selvfølgelig følge udviklingen undervejs på Flashscore.