Prag er på den anden ende forud for europæisk finale: Atmosfæren er fantastisk

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Prag er på den anden ende forud for europæisk finale: Atmosfæren er fantastisk
West Ham-fans på torvet i Prags gamle bydel
West Ham-fans på torvet i Prags gamle bydel
Flashscore
Allerede fra kl. 10 om formiddagen på Prags gamle rådhusplads onsdag gjorde West Ham- og Fiorentina-fans sig bemærket forud for Conference League-finalen på Eden Arena. Flashscore tog ind til byens centrum for at tale med begge sæt fans forud for begge holds største kamp i årtier.

Begge klubber er rejst i stort tal til Tjekkiets hovedstad, og byen selv har taget godt imod dem. Pokalen var blevet gjort tilgængelig til selfies ved siden af Rudolfinum og separate fanparker oprettet for de fans, der ikke er i stand til at se kampen live. Trods bot to år på bagen, er finelen for turneringen et tilløbsstykke.

Atmosfæren i det centrale Prag var jovial. Begge grupper af fans minglede og snakkede om kampen, og der var meget få problemer mellem de to hold, som jagtede europæisk hæder for første gang i årtier.

Derek, en West Ham-fan, blev kontaktet af Gerado, en Fiorentina-tilhænger, for at få et billede - "Det er det, sport handler om".

Derek og Gerado mødes på torvet i den gamle bydel
Flashscore

Om kampen sagde Derek til Flashscore: "Vi er nødt til at vinde, vi fortjener det. Vi har været igennem en masse smerte. Vi er nødt til at vinde".

Gerado tilføjede: "Vi vil også gerne vinde, men atmosfæren er fantastisk - vi håber bare på at se en god kamp."

På pladsen høstede en lille plastikbold den største jubel, mens de to holds fans hyggede sig inden kampen. Da en lokal betjent konfiskerede bolden blev han godmodigt drillet med om han holdt med Tottenham.

Dette niveau af humor og venskabelige jokes blev set over hele Prag på en dag, hvor byen var vært for sin anden europæiske finale. Den første var Super Cup i 2013, hvor Chelsea spillede mod Bayern München.

Hvis fansene ikke kan blive enige om resultatet, kan de blive det om billettildelingen. På et stadion med plads til mindre end 20.000 tilskuere blev der kun givet 5.000 billetter til hver side - et stridspunkt for de tusindvis af fans, der er rejst til Prag uden billet.

Steve, som er West Ham-fan og har forbindelser til klubben, der går generationer tilbage, var i Prag med sin datter Lauren - deres første tur til udlandet for at følge Hammers.

Da han blev spurgt om sine tanker om UEFA's værtskab for kampen på Eden, sagde han: "UEFA er korrupte, hvis jeg skal være helt ærlig".

"Prag er en smuk by, og det er en fantastisk mulighed for fodbolden at være her, men det føles, som om det er pengene, der er i centrum, og ikke fodbolden.

West Ham-fansene Steve og Lauren
Flashscore

Antonio og Franceso fra Firenze gentog disse synspunkter og tilføjede: "Alt går godt, men jeg synes, at beslutningen om at placere finalen på dette lille stadion var utrolig dårlig beslutning".

"Man kan ikke afholde en finale i en europæisk turnering på så lille et stadion. I finalen ankommer holdene med et stort kontingent af fans. Der kommer ikke hold hertil fra Malta eller Albanien. Sidste år var det Roma mod Feyenoord, de er store hold med et stort antal fans, og det er det samme i år".

Andrea og Ian, begge mangeårige West Ham-fans, er en del af de "heldige" 10.000, der vil være inde på stadion for at se deres holds første store europæiske finale siden 1976.

For dem repræsenterer denne kamp et løfte, som klubben gav sin fanbase, da de flyttede til London Stadium tilbage i 2016.

På spørgsmålet om, hvordan det har været at se klubben fra det østlige London i Europa de sidste to sæsoner, forklarer Ian: "Det har været et skridt op, det var det vi blev lovet, men før har de ikke leveret".

"De lovede et højere niveau, og det er det her - det er det, vi fik at vide, at vi ville få".

Andrea og Ian er en del af det mindretal af fans, der overværer aftenens kamp
Flashscore

"Rundt omkring på London Stadium ser man skilte, hvor der står 1964 cup final, 1965 cup winners' cup, 1980 cup final og så er der ikke mere. Hvis du tager til Arsenal er der mange flere. 1980 er meget længe siden, og det kunne ændre sig i dag."

Da Flashscore var færdig med at tale med Andrea og Ian, dukkede der flere kameraer op fra den britiske tv-station Sky Sports, og da det skete, fandt West Ham-fansene deres stemme og gik igennem deres repertoire af sange, mens støjen gav genlyd omkring de gamle bygninger på pladsen.

Et kendt ansigt fra Fiorentina blev også spottet blandt menneskehavet. Klubbens præsident Rocco Commisso gik gennem de brostensbelagte gader, og hans holds fans var hurtige til at hilse på ham, give ham hånden og tage billeder med deres præsident, mens de takkede ham for en sæson, hvor La Viola er endt som nummer otte i Serie A, har nået Coppa Italia-finalen og onsdagens hovedbegivenhed.

Fiorentinas klubpræsident Rocco Commisso poserer med fansene
Flashscore

For Fiorentina repræsenterer denne finale en chance for europæisk sølvtøj, for første gang siden begyndelsen af 1960'erne, og begge sæt fans føler historiens vægt forud for finalen.

Selv om der er timer til kick-off, er nerverne allerede begyndt at melde sig hos Steve: "Jeg håber, vi vinder. I kvartfinalerne og semifinalerne var de fremragende, så hvis de kan fortsætte den form, bliver det en tæt kamp, men jeg tror, vi kan vinde den."

Endnu en omgang af sangen "Irons, Irons" overdøver de tusindvis af fans på pladsen, mens opmærksomheden hurtigt vender sig mod rådhuset, hvor to modige West Ham-tilhængere er klatret til tops for at hænge deres flag og fuldføre "overtagelsen" af byens centrum.

Alt er roligt i Prag forud for kick-off, mens begge klubbers fans gør sig klar til kampen, hvor snakken og feststemningen stopper, så fodbolden kan komme i centrum.

Følg Europa Conference League-finalen med Flashscore