Juventus udelukket fra Conference League af UEFA

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Juventus udelukket fra Conference League af UEFA
Allianz Stadium uden europæiske turneringer i en sæson
Allianz Stadium uden europæiske turneringer i en sæson
Profimedia
Juventus er blevet udelukket fra europæiske turneringer i et år af UEFA for ikke at overholde reglerne for økonomisk fairplay, og de går glip af den næste udgave af Conference League, som de var kvalificeret til efter at være sluttet som nummer syv i Serie A. Fiorentina overtager Torino-holdets plads.

Ud over at være ude af europæisk konkurrence i et år skal Juventus også betale en bøde på 20 millioner euro, hvoraf 10 millioner euro er suspenderet og kun vil blive aktiveret, hvis budgettet overskrides igen i næste sæson.

Fiorentina, Conference-finalisterne, der sluttede lige under Juventus på ottendepladsen i Serie A, overtager Torino-holdets plads.

Chelsea betalte €10 mio.

I samme erklæring meddelte UEFA, at Chelsea også var genstand for en undersøgelse. I dette tilfælde gik det engelske hold med til at betale UEFA 10 millioner euro for ufuldstændige finansielle rapporter mellem 2012 og 2019, under ledelse af den tidligere ejer Roman Abramovich.

UEFA's officielle erklæring:

"I løbet af sæsonen 2022/23 indledte CFCB's førstekammer under ledelse af Sunil Gulati undersøgelser af Juventus (ITA) og Chelsea FC (ENG) for potentielle overtrædelser af UEFA's klublicens- og Financial Fair Play-regler. CFCB's førstekammer konkluderede, at Juventus overtrådte UEFA's regelsæt og brød kompensationsaftalen, der blev underskrevet i august 2022. Som følge heraf opsagde CFCB's førstekammer den forligsaftale, der var indgået med klubben, og besluttede at: udelukke Juventus fra UEFA's klubturnering for herrer 2023/24; og pålægge klubben et yderligere økonomisk bidrag på €20 millioner. Af dette beløb er 10 millioner euro betinget og vil kun blive anvendt, hvis klubbens årsregnskab for regnskabsårene 2023, 2024 og 2025 ikke overholder regnskabskravene i bilag G i UEFA's klublicens- og bæredygtighedsregler."