Ingen billet? Intet problem for West Ham-fans i Prag til Conference League-finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ingen billet? Intet problem for West Ham-fans i Prag til Conference League-finalen
West Ham United-fans i Prag forud for finalen
West Ham United-fans i Prag forud for finalen
Reuters
Tusindvis af West Ham United-fans kom til Prag tirsdag forud for Conference League-finalen mod Fiorentina, hvor de fyldte de lokale pubber og sang i gaderne, mens de festede i hele den historiske bymidte.

Prags politi indkaldte flere hundrede betjente til at patruljere begivenheden, mens de forberedte sig på, at anslået 20.000 West Ham-tilhængere - mange uden billetter til kampen - ville fejre deres holds første finale i en europæisk turnering i næsten et halvt århundrede.

UEFA tildelte kun 5.780 billetter til hver klub, hvilket betød, at masser af tilhængere ikke kunne overvære kampen på Slavia Prags stadion, hvor der er plads til 18.000 tilskuere i finalen.

West Ham-tilhængeren Holly Turbutt håbede på et "mirakel" for at få en billet, men sagde, at hun havde affundet sig med at se kampen i en af de fanzoner, byen har oprettet for dem, der ikke kan komme ind på stadion.

"Vi ville selvfølgelig gerne have haft det på et større stadion, hvor mange mennesker kunne have været der, fordi det er sådan en speciel begivenhed," siger hun.

"Men vi vil få det bedste ud af det. Nyde fanzonen og suge hvert øjeblik til os."

West Ham-fans i den tjekkiske hovedstad forud for kampen
Reuters

Både West Ham og italienske Fiorentina - hvis eneste europæiske succeser kom for over et halvt århundrede siden - behandler onsdagens opgør som en VM-finale, selvom det var svært at få øje på tilhængere af Serie A-holdet i Prag.

Fiorentina, som tabte til Real Madrid i den anden Europa Cup-finale i 1957, vandt den første udgave af den nu hedengangne Europa Cuppen for pokalvindere i 1961. De tabte i finalen den næste sæson og tabte også til Juventus i en UEFA Cup-finale over to kampe i 1990.

West Ham vandt Europa Cuppen for pokalvindere i 1965, hvilket var deres eneste øjeblik med kontinental ære. De tabte finalen i 1976, og det tætteste, de er kommet siden, hvis man ser bort fra Intertoto Cup-sejren i 1999, var sidste sæsons Europa League-semifinale.

For George Maddy var det at se West Ham i en pokalfinale i Europa for god en mulighed til at lade gå fra sig, selv om det betød en rejse via Tyskland og lige over 12.000 kr for en billet til kampen.

"Jeg ved godt, at det er mange penge, men for mig er muligheden det hele værd, for som jeg sagde, så sker det kun én gang i en generation, og for nogle mennesker sker det kun én gang i livet," sagde Maddy uden for en pub i centrum.

De besøgende har fået en varm velkomst fra pub-ejerne, som forventer, at de mange tilskuere vil drikke rigelige mængder af den berømte tjekkiske øl op til kampen og langt efter slutfløjtet.

Frank Haughton, som ejer en række irske pubber i Prag, har øget sikkerheden op til kampen, men indtil videre beskriver han en munter atmosfære fyldt med fans, som er glade for at nyde oplevelsen og et par drinks.

"Når der kommer fodbold, bliver man nogle gange lidt nervøs for, hvilken slags tilhængere man vil få... men de her fyre begyndte at ankomme i går, og jeg må sige, at de indtil videre er en meget rar flok," siger Haughton.

"De drikker hovedsageligt øl," tilføjede han. "Vi forventer, at vores salg vil være 95 procent alkohol og 5 procent mad."

Følg Europa Conference League-finalen på Flashscore.