Conference League-optakt: To atypiske finale-hold duellerer i europæisk trøstepræmie

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Conference League-optakt: To atypiske finale-hold duellerer i europæisk trøstepræmie
Det er denne pokal der kæmpes om i Prag
Det er denne pokal der kæmpes om i Prag
Profimedia
West Ham har ikke været i en europæisk finale siden 1976. Dengang tabte The Hammers til Anderlecht, men denne gang er modstanden af italiensk karakter. La Viola står på den anden banehalvdel. Fiorentina vandt Europa Cuppen for pokalvindere i 1961, så det er to ganske uvante finaledeltagere, der skal kæmpe onsdag aften om Conference League-trofæet.

Form og vej til finalen

Fiorentina har blot tabt en ud af de seneste seks kampe. En ottendeplads i Serie A lyder måske ikke så prangende, men i Europa har klubben været strålende kørende. En andenplads i gruppen og siden relativt sikre sejre frem til semifinalen. Både ude- og hjemme har Fiorentina været stærke. Dog træder det frem, at Fiorentina har været særdeles skarpe på fremmed græs. Det var da også på udebane i Basel, at Antonin Barak sikrede finaledeltagelsen, med hans scoring i det 10. overtidsminut i den forlængede spilletid.

West Ham startede, ligesom Fiorentina, i Conference League, hvor de var i gruppe med Silkeborg. De gjorde rent bord og vandt alle seks kampe i gruppen. Herefter har kursen var sikkert rettet mod finalen, i sær på baggrund af en stærk hjemmebane, hvor der igennem turneringen blot er lukket fire mål ind.

En skuffende sæson i Premier League for West Ham, hvor de blot endte som nr. 13, kan nemt blive reddet af at løfte noget europæisk sølvtøj.

Hold øje med disse

Begge hold har kunnet dosere deres spillere, så de står skarpest muligt onsdag aften i Prag. Som i de fleste finaler bliver det tæt og der bliver ikke givet en centimeter væk.

Hos Fiorentina får marokkaneren Sofyan Amrabat en nøglerolle. Ligger som 6’er på La Violas tremands-midtbane og skal forsøge at styre tempoet. Støtte sine stoppere, men skal også kunne bryde spillet og igangsætte angreb. Har ikke scoret i sæsonen indtil videre, men kan have et problem med at rage gule kort til sig. Dog evner han at holde sig i tøjlerne og undgå udvisninger.

Kampen om midtbanen
Profimedia

Declan Rice er på mange måder den samme type. Rice er West Hams absolutte stjerne, og han skal have en god dag, hvis West Ham skal triumfere. Er bindeled i stort set alt hos West Ham og ligger på samme position som Amrabat. Det kan blive nogle hidsige dueller. Rice er mere målfarlig end marokkaneren og har lavet fem mål i sæsonen. 

Declan Rice kan spille sin sidste kamp for West Ham i Conference League finalen. Læs mere om ham her.

Det siger trænerne

Italiano til UEFA
Profimedia
Moyes til UEFA
Profimedia

Skader og karantæner

Ingen af holdene har nogle nye skader eller karantæner. Eneste spørgsmåltegn er Fiorentinas Gaetano Castrovilli, der er tvivlsom med en knæskade.