Tysk ekspert: Her har FCK muligheder for at ryste Bayern München

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Tysk ekspert: Her har FCK muligheder for at ryste Bayern München
Bayern-spillerne under træning i Parken
Bayern-spillerne under træning i Parken
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
FC København står overfor en af de helt store udfordringer i tirsdagens Champions League-opgør mod Bayern München. Københavnerne er undertippede, men Flashscore giver FCK formlen på en artig overraskelse.

Den tidligere Brøndby-træner, Ebbe Skovdahl, står bag et af de mest citerede udsagn i den danske sportspresse. ”Det er med statistikker som med miniskørter. Det giver én en masse gode idéer, men skjuler det, der er vigtigt”, lød det fra Skovdahl tilbage i 90’erne. 

Ikke desto mindre er det blandt andet statistik, der kan blive en udfordring for begge mandskaber.

FC København er yderst stærke på eget græs i Champions League. De danske mestre har blot to nederlag i turneringen historisk set, hvoraf det seneste kom for 10 år siden.

Omvendt har Bayern vundet deres seneste 14 indledende gruppespilskampe i træk, så medmindre kampen ender uafgjort, er der altså en rekord, der står for fald. Spørgsmålet er, hvordan FCK skal gøre sig forhåbninger om at bygge videre på det ene point, der blev samlet op i Istanbul.

FCK træner dagen inden kampen
Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Flashscores tyske ekspert, Henri Briese, levner ikke FCK mange chancer.

”I Bayern München har København et af Europas bedste hold på besøg. Bortset fra Super Cup-kampen mod Leipzig har Bayern endnu ikke tabt en turneringskamp i denne sæson og har vist gode præstationer mod "svage" modstandere. For nylig var rekordmestrene i topform mod VFL Bochum, hvor Bayern lavede syv mål”, lyder det fra Briese.

Dog har det sydtyske storhold dog også vist lidt sprækker. Briese vurderer, at københavnerne skal komme stærkt ud og forsøge at komme ind i hovederne på modstanderen.

”FC København skal have en god start på kampen og få Bayern ud af balance tidligt i kampen. Hvis de formår at score det første mål, kan der ske meget. For det er nok Münchens største svaghed - mentaliteten. Den nuværende trup mangler de rigtige typer. Ikke uden grund er Jerome Boateng planlagt som en tilføjelse til truppen, for spillere, der går forrest og giver holdet struktur, er i øjeblikket en mangelvare i Bayern”.

Briese udpeger Ulreich som et svagt punkt hos Bayern
Photo by RONNY HARTMANN / AFP

Udover mulighederne for at ryste tyskerne i kampens åbning, så vurderer den tyske ekspert også, at den tyske målmand kan være en nøgle til københavnsk succes.

”Hvis de regerende danske mestre formår at spille et hurtigt kontraspil med målrettede bolde på toppen, kan Bayern få det svært. For få dage siden mod RB Leipzig havde de deres problemer med tempospillet. Målmand Sven Ulreich laver også altid en fejl, og han var også lidt shaky i seneste kamp med Leipzig”.

FC Københavns offensiv har flere paletter at spille på. Små teknikere, der kan flytte bolden i høj fart, og den mere stationære opspilsstation i islandske Orri Oskarsson.

Kun Jacob Neestrup kender svaret på, hvordan FC København vil stille op.

Henri Briese tror ikke meget på københavnerne, men åbner dog en lille dør på klem.

”Chancerne vil bestemt ikke være store, men fortiden har vist, at der altid er en chance for overraskende pointtab til Bayern München”.

Kampen kan følges i Flashscore Match Centre.