Uli Hoeness: Bayern var tvunget til at fyre Oliver Kahn og Hasan Salihamidzic

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Uli Hoeness: Bayern var tvunget til at fyre Oliver Kahn og Hasan Salihamidzic
"Vores produkt er fodbold," siger Hoeneß. Kahn havde taget den forkerte tilgang og havde for lidt forbindelse til fodbold.
"Vores produkt er fodbold," siger Hoeneß. Kahn havde taget den forkerte tilgang og havde for lidt forbindelse til fodbold.
Profimedia
For Uli Hoeneß var der ikke noget alternativ til afskedigelsen af administrerende direktør Oliver Kahn og sportsdirektør Hasan Salihamidzic hos de tyske fodboldmestre Bayern München. Summen af deres beslutninger havde ført til en "overordnet udvikling", "som med tiden forårsagede mere og mere irritation", siger den mangeårige FCB-præsident og manager i et interview med Süddeutsche Zeitung.

Ærespræsident Hoeness nævner omstændighederne omkring afskedigelsen af træner Julian Nagelsmann som et eksempel på dårlig kommunikation. Kahn og Salihamidzic havde truffet denne beslutning uden at konsultere hinanden, på trods af dens store konsekvenser. "Ingen" havde vidst noget om det, "selv Herbert Hainer (FCB-præsident, red.) blev informeret alt for sent som formand for bestyrelsen. Og sådan noget fungerer simpelthen ikke," sagde Hoeneß.

Kahn havde valgt den forkerte tilgang og havde for lidt forbindelse til fodbold. "Oliver havde defineret sin rolle for sig selv på en sådan måde, at han stort set holdt sig ude af sporten. Alligevel er sport hovedopgaven. Vores produkt er fodbold," sagde Hoeness. Desuden havde Kahn hverken haft tæt kontakt med ham eller med den tidligere bestyrelsesformand Karl-Heinz Rummenigge.

"Man kan omstrukturere enhver virksomhed og gøre alting anderledes, det er helt legitimt - men man skal have succes med det. Det er det, det hele handler om. Det generer mig, når folk siger, at Hoeneß stadig ønsker at lave reglerne," siger den 71-årige: "Jeg ville foretrække, at alt gik godt, og at vi stadig havde alle bestyrelsesmedlemmerne samlet. De sidste par dage og uger har været alt andet end en fornøjelse."

Sammen med Rummenigge, som blev udnævnt til bestyrelsesmedlem i tirsdags, er Hoeness nu i gang med samtaler med spillere og rådgivere. Træner Thomas Tuchel "vil spille en vigtig rolle i beslutningsprocessen, men han vil bestemt ikke kontakte klubberne eller rådgiverne nu og føre forhandlinger."