FIFA åbner sag mod Serbien på grund af omstridt flag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
FIFA åbner sag mod Serbien på grund af omstridt flag
FIFA åbner sag mod Serbien på grund af omstridt flag
FIFA åbner sag mod Serbien på grund af omstridt flagProfimedia
Et flag med klare politiske undertoner kan koste Serbiens VM-mandskab en straf.

Et billede af flaget fra det serbiske holds omklædningsrum har således fået Kosovo til at reagere, og nu har Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) åbnet en disciplinærsag.

Flaget viser omridset af Serbien inklusiv Kosovo, der i 2008 udråbte sig selv som selvstændig. Det er siden blevet anerkendt af blandt andet Danmark, USA og en lang stribe europæiske lande. Kosovo deltager også som selvstændigt landshold i turneringer under både Fifa og Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Ifølge norske NRK er flaget desuden påskrevet teksten: Ingen overgivelse. Kosovos fodboldforbund og olympiske komité har klaget over flaget til FIFA og Den Internationale Olympiske Komité (IOC) og krævet handling. Og det er altså nu sat i værk.

Kosovos kulturminister, Hajrulla Çeku, raser over flaget på Twitter. "Skandaløse billeder fra det serbiske omklædningsrum, der sender signaler om had, xenofobi og folkemord mod Kosovo og udnytter VM-platformen.

"Vi forventer konkrete reaktioner fra FIFA", skriver Hajrulla Çeku.

Fifa slår i sin korte meddelelse fast, at Serbien er sigtet for "fornærmende" adfærd samt at bruge en sportslig begivenhed til at demonstrere et ikke-sportsligt budskab.