Ferrari-mareridt fortsætter: Leclerc får placeringsstraf på grund af skiftet komponent

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ferrari-mareridt fortsætter: Leclerc får placeringsstraf på grund af skiftet komponent
Leclerc har fået en skrækkelig start på årets F1-sæson
Leclerc har fået en skrækkelig start på årets F1-sæson
AFP
Charles Leclerc har fået en forfærdelig indledning på den nye Formel 1-sæson.

Ferrari-racerkøreren måtte i weekenden udgå af årets første løb i Bahrain på grund af motorproblemer, og på søndag må han starte grandprixet i Jeddah i Saudi-Arabien langt nede i feltet.

Onsdag oplyser Formel 1 således, at monegaskeren har fået en straf på ti placeringer, fordi Ferrari har været nødsaget til at skifte en bestemt komponent på bilen to gange.

Komponenten er den såkaldte "control electronics", som er en boks, der styrer en række forskellige aspekter af bilens motor. Den komponent må holdene kun bruge to af i løbet af en sæson uden at få en straf.

I weekenden måtte Ferrari tage netop to i brug og skal derfor benytte sig af en tredje i den kommende weekend, og derfor falder hammeren.

"Det er noget, vi aldrig tidligere har oplevet. Jeg håber, vi har det under kontrol nu. Vi har en dyb analyse af det. Desværre er vi nødt til at tage straffen i Jeddah," siger Ferraris nye teamchef, Frédéric Vasseur, ifølge Formel 1's hjemmeside.

Charles Leclerc er den ene af to kørere hos Ferrari. Carlos Sainz er den anden. Monegaskeren må betragtes som førstekører af de to, og teamchef Vasseur forsikrer, at Leclerc ikke har mistet modet.

"Charles er selvfølgelig motiveret. Vi har kun kørt ét af 23 løb," siger Vasseur.

"Straffen er ikke gode nyheder, men det betyder ikke, at sæsonen er slut. Lad os se, hvad der sker i Jeddah, og hvad udfaldet bliver på trods af straffen. Men jeg kan ikke i et halvt sekund forestille mig, at han er demotiveret. Han arbejder med os, skubber til holdet og alle medarbejdere på en positiv måde," siger Vasseur.

Problemer med motoren var et tilbagevendende tema for Ferrari i sidste sæson, hvor holdet ellers længe så ud til at have en bil, der kunne følge med Red Bull og Max Verstappen, der dog vandt verdensmesterskabet overlegent.

Charles Leclerc sluttede som nummer to i den samlede stilling sidste år.

Efter det første løb i 2023 er han 25 point efter den forsvarende mester, Max Verstappen, der vandt det første grandprix i Bahrain.