Federica Brignone holdt fast og er ny verdensmester i Kombineret

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Federica Brignone holdt fast og er ny verdensmester i Kombineret
Glæde på podiet efter kvindernes VM i Kombineret
Glæde på podiet efter kvindernes VM i Kombineret
Photo by Jeff PACHOUD / AFP
Trods pres fra Mikaela Shiffrin, og en hurtigere tid fra Wendy Holdener, så blev Frederica Brignone verdensmester for første gang i karrieren

Flere løbere havde valgt at droppe slalomløbet, som var anden del af den samlede konkurrence i Kombineret.

Ikke så overraskende, så var der nogle af de langsommere fra Super G-løbet der ikke startede, men lidt mere overraskende var det dog, at de to på 2. pladsen, nemlig Lara Gut-Behrami og Ragnhild Mowinckel, også havde valgt ikke at stille op.

Dermed øgede den førende Federica Brignone afstanden til nummer to- inden den første løber var sendt afsted, og Mikaela Shiffrin var pludselig endnu tættere på medaljer.

Startrækkefølgen i slalomløbet var den samme, som stillingen efter Super G løbet tidligere på dagen.

Italieneren Brignone lagde derfor ud i slalomkonkurrencen, men lavede nogle fejl ned ad pisten. Ligeledes italienske Elena Curtoni, der typisk har sin force i styrtløb, var avanceret til nummer to grundet afbuddene, men hun satte yderligere tid til, og dermed var første konkurrent distanceret for Brignone.

Mikaela Shiffrin lagde ellers voldsomt tryk på i sit løb, og så faktisk ud til at sætte en ny bedste tid, men på tredjesidste port fik fænomenet ikke sin ene ski med rundt om porten, og dermed blev Shiffrin diskvalificeret.

En af dem, der virkeligt skuffede i Super G løbet, var forhåndsfavoritten Wendy Holdener. Schweizeren kom i mål i bedste tid da hun kom i mål, da hun var 0:04 sekund hurtigere end Brignone, men det var ikke nok til at overtage den samlede føring på dette tidspunkt.

Ingen andre kom for alvor tæt på, og efter nærmest hele løbet i det såkaldte "hotseat", gik den samlede sejr altså til Brignone.

Federica Brignoni, der vandt bronze ved OL i Beijing, og udover det har fem World Cup sejre i disciplinen, kan altså nu føje et flot verdensmesterskab til sine meritter.

Wendy Holdener tog sølvet med et forrygende slalomløb, og så kunne østrigske Ricarda Haaser snuppe bronzemedaljen, efter at være startet slalomkonkurrencen som nummer seks.

I morgen er det herrernes tur til at dyste i den samme konkurrence, som i følge bookmakerne har franske Alexis Pinturault som forhåndsfavorit.