De danske EM-finalister har skabt en god kultur for de kommende generationer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
De danske EM-finalister har skabt en god kultur for de kommende generationer
Danske hold var euforiske efter sejren i semifinalen mod Montenegro.
Danske hold var euforiske efter sejren i semifinalen mod Montenegro.
Profimedia
De danske håndboldkvinder spillede sig fredag i EM-finalen i Slovenien med en sejr over Montenegro.

Danmark har ikke stået i en stor finale siden EM i 2004, men skal man tro landstræner Jesper Jensen, så er der på holdet nu skabt et fundament, som kan række langt ind i fremtiden.

"Det hold, der er nu, de spillere, der er nu, de kommer til at sætte en standard for dansk kvindehåndbold de næste 10-15 år", mener landstræneren.

"De unge, der kommer ind nu til spillere som Kathrine Heindahl, Sandra Toft, Anne Mette Hansen, Mette Tranborg med flere, kommer ind til en gruppe, hvor de kan se, at det er sådan, man er landsholdsspiller. Man favner, man tager imod, og man er seriøs og dedikeret."

På holdet er allerede flere unge spillere, der er godt i gang med at slå deres navne fast internationalt.

De har flere rutinerede spillere at læne sig opad på det nuværende hold, og sådan vil det også blive i lang tid fremover.

"Nu står Michala Møller og Emma Friis og ser, at det er sådan, man gør. Og når de så en dag bliver toppen af hierarkiet, så tager de imod de næste", forklarer Jesper Jensen.

"Den her gruppe har fået startet en god spiral, hvor en stor del af æren for det skal gå til de rutinerede spillere, som i den grad er fantastiske ledere internt i truppen - både på banen og i forhold til kulturen udenfor."

Danmark spiller finale søndag klokken 20.30, hvor modstanderen bliver Norge, som danskerne besejrede med to mål i mellemrunden.