Double redder dansk ære efter overlevede matchbolde på trist dansk dag ved All England

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Double redder dansk ære efter overlevede matchbolde på trist dansk dag ved All England
Bay og Mølhede, her ved an tidligere turnering, vandt drama
Bay og Mølhede, her ved an tidligere turnering, vandt drama
Profimedia
Andendagen ved den traditionsrige All England-badmintonturnering blev en skuffelse set med danske briller, men herredoublen med Jeppe Bay og Lasse Mølhede reddede lidt af den danske ære.

De tre første kampe med dansk deltagelse havde alle resulteret i nederlag, og Bay og Mølhede flirtede også med nederlag mod et stærkt japansk par.

De to danskere tabte første sæt og måtte afværge to matchbolde i tredje sæt, før sejren på 18-21, 23-21 og 24-22 var hjemme.

Dermed er Danmark repræsenteret i fem kampe, når der fra torsdag tages hul på anden runde i Birmingham.

Viktor Axelsen og Anders Antonsen vandt tirsdag i første runde i herresingle, mens Kim Astrup og Anders Skaarup samt Sara Thygesen og Maiken Fruergaard i henholdsvis herre- og damedouble også sejrede tirsdag.

Onsdag slog mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje den skæve tone an med et nederlag i to sæt til det tredjeseedede par fra Thailand.

De var på forhånd underdogs, så forventningerne til dansk sejr var ikke skruet for højt op.

Mere tro var der på Line Christophersen, som på papiret havde udmærkede chancer mod Taiwans Pai Yu Po. Ganske vist førte Po 2-0 i indbyrdes kampe inden opgøret, men Christophersen ligger to pladser højere på verdensranglisten.

Desværre for danskeren blev opgøret en tro kopi af de to tidligere kampe. Christophersen vandt første sæt for så at tabe de to efterfølgende.

Det sidste håb i damesingle knyttede sig til Mia Blichfeldt. Hun havde dog fået den værst tænkelige lodtrækning i skikkelse af den topseedede verdensetter og dobbelte verdensmester, Akane Yamaguchi.

Danskeren var med til 9-9 i første sæt, hvorefter hun blev kørt ud af banen. Japaneren på blot 156 centimeter vandt hele 17 bolde i træk fra 9-9. Det gav sætsejr på 21-9 og lagde fundamentet for en sikker sejr på 21-10 i andet sæt.

Det var Yamaguchis ottende sejr i lige så mange opgør mod Blichfeldt.

Dermed var der kun Bay og Mølhede til at holde den danske fane højt til sidst, og de viste stærke nerver, da de gjaldt.