De 10 sjoveste José Mourinho-øjeblikke

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
De 10 sjoveste José Mourinho-øjeblikke
Træner på bænken hos Roma i dag
Træner på bænken hos Roma i dag
AFP
I feltet om at blive PSG's manager i næste sæson og på nippet til at føre Roma til Europa League-finalen er manager José Mourinho endnu en gang i rampelyset. Men her viser Flashscore, at portugiseren i virkeligheden aldrig er holdt op med at være i rampelyset.

Nedenfor er de 10 bedste - eller mest "Mourinhoske" - øjeblikke fra træneren, der ud over at være en af de mest karismatiske karakterer i verdens fodbold, også har vundet 26 trofæer i sin karriere som træner for topklubber i Europa.

1) Den nuttede

Den daværende Tottenham-managers sødeste præstation var denne sekvens af hilsner til alle de børn, der gik på banen med hans hold før en Champions League-sejr over Olympiacos i 2019.

2) Den store far

Det er dog ikke kun glade dage med de små. I 2014, ved sin tilbagevenden til Chelsea, måtte Mourinho lære en bolddreng fra Crystal Palace lidt om manérer:"Hvis du bliver ved med at trillebolden, når du afleverer bolden tilbage, vil en spiller en dag ramme dig."

Tag fat i møgungen på Selhurst Park
Profimedia

Men da Mourinho selv har været bolddreng som barn i Portugal, viste han flere år senere mere medfølelse. Da en ung dreng, der arbejdede på Tottenhams stadion, var hurtig med en tilbageaflevering, hvilket resulterede i et Spurs-mål, tog manageren ham med ud at spise til middag med holdet som tak.

3) Rapperen

Vores mister viste, at han også er musikalsk anlagt ved at deltage - med stil - i en video af rapperen Stormzy.

4) Buschaufføremn

Han fortæller, at udtrykket "parkere bussen" (det gode gamle "retranca") allerede eksisterede i det portugisiske ordforråd. Men når hele verden kender udtrykket i dag, er det på grund af Mourinho, som brugte dette i løbet af sin første tid i Premier League:

5) Den bipolære

Mourinho, her har vi at gøre med en mand, der er glad og vred i lige høj grad. Manageren jublede på et tidspunkt under en Tottenham-kamp, da Citys Raheem Sterling pludselig begik en forseelse, men da Mourinho fik at vide, at spilleren allerede havde et gult kort, lavede han følgende scene:

6) Fjenden

Hans største modstander i Premier League var den tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger, som portugiseren har kaldt en "fiasko-specialist" - han var José Mourinhos evige rival. Efter mange slagsmål, som f.eks. den klassiske episode nedenfor, er de to i disse dage kammerater.

7) Spionen

I sidste uge gik Mourinho nye veje ved at "beskytte" sig selv mod dommeren ved hjælp af en skjult mikrofon under Romas Serie A-kamp. Læs mere om denne historie her

8) Provokatøren

Da Inter slog Barcelona ud af Champions League-semifinalen i 2010 løb Mourinho hen over plænen på Camp Nou for at fejre det, efter at de catalanske fans havde råbt "oversætter" efter ham under hele kampen (hans første job i fodbold var som tolk for Portos træner).

Her ser vi ham håne Juve-fansene efter en sejr over Manchester United, også i Champions League:

Og her er nogle flere klassiske fejringer:

9) The Universal

All Or Nothing-serien, der følger en Tottenham-sæson i Premier League, er intet mindre end spækket med perler.

Det mest ikoniske øjeblik er, da Mourinho afslører, at han har en "universel dimension" og derfor kan hjælpe Harry Kane til at blive endnu bedre. "Fordi (du) er sammen med mig, tror jeg, at jeg kan få dig til at eksplodere," sagde chefen i mødet med angriberen.

10) Det særlige

Dette øjeblik taler for sig selv. Kort efter at have vundet Champions League med Porto ankom "The Special One" til Chelsea i juni 2004 og begavede os med en af de største pressekonferencer i forbindelse med en trænerpræsentation nogensinde.