Danske EM-rutiner skal sikre korrekt spændingsniveau: Eufori efter flot sejr må ikke forstyrre

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Danske EM-rutiner skal sikre korrekt spændingsniveau: Eufori efter flot sejr må ikke forstyrre
For to år siden var Jesper Jensens håndboldkvinder også i semifinalen. Dengang blev det til et nederlag mod Kroatien.
For to år siden var Jesper Jensens håndboldkvinder også i semifinalen. Dengang blev det til et nederlag mod Kroatien.
Profimedia
Fredag har de danske håndboldkvinder chancen for at nå første EM-finale i næsten to årtier, og ovenpå en flot sejr over Norge er det derfor vigtigt, at den danske lejr ikke lader sejren over nordmændene skygge for fredagens opgør mod Montenegro. Landstræner Jesper Jensen er dog ikke bekymret.

Følelserne fik frit løb, og jublen var euforisk, da Danmarks håndboldkvinder onsdag ved EM endelig fik stoppet stimen af nederlag til Norge ved slutrunder.

Det var en vild dag med op- og nedture udløst af positive coronatest i lejren, en overraskende ungarsk sejr, der sikrede semifinalen før mødet med Norge, et par skadesforskrækkelser i kampen for til sidst at stå med den forløsende sejr.

Fredag venter Montenegro i semifinalen, og landstræner Jesper Jensen er ikke blind for, at den meriterende sejr over Norge skal behandles, så den ikke kommer til at skygge for kampen mod Montenegro.

"Det kunne der godt blive et arbejde i. Vi var selvfølgelig meget glade i omklædningsrummet bagefter, og der var eufori ovenpå hele den dag, vi var igennem," fortæller landstræneren.

"Risikoen er der jo altid, men taber vi, tror jeg ikke, det skyldes, vi har dummet os på den konto. Så er det, fordi Montenegro har været bedre. Jeg er meget tryg ved det."

Selv om følelserne og jublen var enorm efter kampen mod Norge, så har holdet en række rutiner efter kampe, som skal sikre, at man kommer bedst muligt ud af den både fysisk og mentalt.

Og det blev ikke forstyrret af euforien onsdag, slår Jesper Jensen fast.

"Selv om vi var helt oppe at flyve, så tjekkede vi hurtigt ind i aftermatch-protokollen, og så var der ro på," beretter han.

"Det har været kendetegnende for os, at vi har løst tingene. Vi har haft en virkelig stor værktøjskasse både mentalt og fysisk, som vi har kunnet trække på, og det kunne vi også onsdag."

Lykkes det Danmark at besejre Montenegro, vil det være holdets første finaleplads ved en slutrunde siden EM-finalen i 2004.

Semifinalen spilles fredag klokken 17.45 i Ljubljana.