Danmarks sølvvindere forlader EM med stolthed og tro: Føler sig på ingen måde færdige

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Danmarks sølvvindere forlader EM med stolthed og tro: Føler sig på ingen måde færdige
30-årige Kathrine Heindahl, der til daglig spiller i Team Esbjerg, blev kåret som turneringens bedste forsvarsspiller.
30-årige Kathrine Heindahl, der til daglig spiller i Team Esbjerg, blev kåret som turneringens bedste forsvarsspiller.
Profimedia
Selvom ærgrelsen var stor hos de danske håndboldkvinder ovenpå finalenederlaget mod Norge, så var der også både stolthed og optimisme i den danske lejr efterfølgende.

Skuffelsen var naturligvis stor hos de danske håndboldkvinder, da Norge med et finalecomeback tog EM-titlen søndag i Ljubljana, mens danskerne måtte tage til takke med sølv.

Men det ærgerlige finalenederlag kunne ikke overskygge den stolthed, som spillerne også følte over EM-finalepladsen.

"At et dansk kvindelandshold ikke havde været i en finale i 18 år siger jo det hele om, hvad det er, vi er i gang med at udrette med det her hold," siger stregspiller Kathrine Heindahl.

"Nu har vi stået i en finale, og vi føler os på ingen måde færdige. Der er stadig skridt, som kan tages."

Hun kunne ikke holde tårerne tilbage efter kampen, hvor tankerne på de hårde år, som kvindelandsholdet også har været igennem, trængte sig på.

"Det, som rør mig mest, er den rejse, vi har været på. Og følelsen af at det på ingen måde er slut. Vi har satme skullet lægge ører til meget lort gennem årene. Men vi er blevet ved. Vi ville vise mere og kæmpe mere. Det rør mig helt vildt."

"Vi er blevet ved med at tro på os selv, selv om omverdenen gerne har villet fortælle os noget andet," lyder det fra Heindahl, som blev kåret til EM's bedste forsvarsspiller forud for finalen.

Mie Højlund nåede også at lade tårerne få frit løb i omklædningsrummet efter finalenederlaget, men hurtigt gik tankerne over i en stolthed over, hvad holdet har opnået.

"Jeg har været igennem det hele. Jeg var rigtig skuffet, lige da kampen blev fløjtet af, og jeg var rigtig ked af det i omklædningsrummet," siger hun.

"Nu er jeg kommet til et sted, hvor jeg er stolt over og glad for, at vi kom til en finale, hvor vi har taget så meget erfaring med fra. Den udvikling, vi har været igennem de seneste år, er jeg bare enormt stolt af."

Danmark nåede under EM både at besejre den onde ånd Norge i mellemrunden og endelig komme forbi den semifinale, som ved de to seneste slutrunder har været stopklods for danskerne.

Nu har man også været i en finale og i den grad rakt ud efter toppen af podiet. Nordmændene viste sig for stærke, men revanchelysten er allerede stor.

"Vi må også bare have respekt for, at de er sindssygt dygtige i lige præcis de situationer. Nu har vi forhåbentlig lært lidt mere, og så håber jeg, vi kan stå i en finale igen om et år," siger Emma Friis med henvisning til næste års VM.

Det VM har Danmark, Norge og Sverige som værter - med finaleweekend i Boxen i Herning.