Danmark undervurderer ikke Montenegro: "Når de lugter blod er de svære"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark undervurderer ikke Montenegro: "Når de lugter blod er de svære"
Danmark skal tæmme Balkan-mentalitet mod Bojana Popovic og Montenegro
Danmark skal tæmme Balkan-mentalitet mod Bojana Popovic og MontenegroProfimedia
Danmarks håndboldkvinder gav sig selv de bedste forudsætninger for at kunne spille sig i den første EM-finale siden 2002, da holdet med sejren over Norge tog gruppesejren.

Det betyder, at Danmark undgår Frankrig i semifinalen, hvor Montenegro venter i stedet. Men én ting er, hvad papiret dikterer af favoritværdighed. Noget andet er, hvordan selve kampen former sig. Derfor tager Danmark absolut intet for givet mod Montenegro, der altid giver alt, hvad de har.

"På papiret er de måske ikke vant til at spille semifinaler, men de har også gjort det rigtig godt, og der er en grund til, at de står der", siger Anne Mette Hansen. "De har den der Balkan-mentalitet, så når først de lugter blod, så bliver det virkelig svært at slå dem. Det spændingsniveau skal vi matche eller overmatche."

Danmark - Montenegro statistik
Danmark - Montenegro statistikFlashscore

Landstræner Jesper Jensen er også glad for gruppesejren og for at slippe for Frankrig, men han mener ikke, det nødvendigvis bliver en lettere opgave.

"På papiret kan man jo godt sige, at Frankrig rangerer højere end Montenegro, men de her semifinaler har altid deres eget liv". Det ved vi om nogen i Danmark, siger landstræneren. "Der var også nogen i 2020, som skreg os op til, at vi skulle slå Kroatien i en bronzekamp, men det magtede vi ikke. Vi har den største respekt for Montenegro. Vi har set dem spille, og de gør det fantastisk."

Semifinalen mod montenegrinerne spilles fredag i Ljubljana.