CL-optakt: Svingende Inter tager føring med til Portugal hvor Porto normalt er stærke

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
CL-optakt: Svingende Inter tager føring med til Portugal hvor Porto normalt er stærke
Romelu Lukaku var forskellen mellem de to hold i den første kamp
Romelu Lukaku var forskellen mellem de to hold i den første kamp
Profimedia
Inter tager en spinkel føring med til Portugal, men har ikke været synderligt stabile på det sidste. Portos fans vil give deres yderste for spillerne i hvad der ligner en utroligt tæt kamp, der nemt kan gå udover de 90 minutter.

Porto kom sent i gang i sidste weekend og vandt 3-2 over Estoril i den hjemlige liga, men har stadig otte point op til Benfica, der ligger på førstepladsen. Efter 1-0 nederlaget ude mod Inter i sidste måned, ser udsigterne til avancement svære ude, især fordi portugiserne er blevet elimineret fra seks af deres seneste syv Champions League knockout-runder, når de har været bagud efter første kamp. 

På trods af nederlaget roste Sérgio Conceição præstationen fra sit hold efter udekampen, især fordi Porto mistede midtbanespilleren Otávio , der blev vist ud inden Romelu Lukakus sejrsmål. Portugiserne har vundet hver af deres seneste fire europæiske hjemmekampe mod italienske hold, hvilket bør give værterne en vis selvtillid til at kunne gå videre til ottendedelsfinalerne for tredje gang i træk. 

Stats på første opgør
Flashscore

Ligesom Porto kommer Inter ind til dette opgør på andenpladsen i deres hjemlige liga, men med 18 point op til førerholdet Napoli. De er også rystede efter et choknederlag på 2-1 mod Spezia fredag aften, et nederlag, hvor Simone Inzaghi bestemt ikke var tilfreds med sit mandskab efterfølgende. 

De tredobbelte Champions League-vindere vil forsøge at komme tilbage med det samme ved at bygge videre på deres fordel fra det første kamp, men de har blot vundet en gang ud af de seneste otte udekampe i Portugal, så der skal stadig arbejdes hårdt af milaneserne.  

Hold øje med disse 

Den iranske topscorer for Porto, Mehdi Taremi, startede ude i weekenden, men kom ind og afgjorde kampen på et straffespark. Fem mål og to oplæg er det også blevet til i Champions League i denne sæson for Taremi, som godt kan lukrere på at Inters defensiv ser lidt vakkelvorn ud. 

Taremi <mark>er</mark> relativt sikker på straffespark
Opta by Flashscore, foto af AFP

Hakan Calhanoglu startede også ude for Inter, måske med henblik på netop dette opgør, hvor dødbolde kan komme i spil. Tyrkeren har tidligere vist glimrende evner på frispark, og siger nok ikke nej tak hvis muligheden opstår. En teknisk begavelse, der også kan fodre frontløberne med gode afleveringer 

Hakan Calhanoglu vandrer rundt på banen
Opta by Flashscore, foto af Profimedia

Trupnyt, skader og karantæner

Octavio afsoner karantæne efter sin udvisning i første opgør. Brasilianerne Evanilson og Joao Marcelo er ude, og det samme er målmand Francisco Meixedo. Joao Mario udgik af kampen mod Estoril og er tvivlsom til tirsdagens opgør. Matheus Uribe blev sparet i weekenden og forventes at vende tilbage.

Andre Onana ventes tilbage i målet for Inter, der udover langtidsskadede Dalbert, må se Joaquin Correa og Milan Skriniar være tvivlsomme til kampen.

Kampen kan følges direkte på Flashscores kampside.