Sixers' Joel Embiid er udnævnt til NBA's mest værdifulde spiller

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Sixers' Joel Embiid er udnævnt til NBA's mest værdifulde spiller
Embiid er NBA MVP i 2023
Embiid er NBA MVP i 2023
AFP
Philadelphia 76ers-stjernen Joel Embiid blev tirsdag kåret som NBA's mest værdifulde spiller, og vandt klart afstemningen foran Denver Nuggets' dobbelte prisvinder Nikola Jokic og Giannis Antetokuonmpo.

Embiid, der er blevet nummer to efter Jokic de to seneste sæsoner, fik hæderen efter en blændende regular season, hvor han i gennemsnit lavede 33,1 point, 10,2 rebounds og 4,2 assists i løbet af 66 kampe.

Embiid slog sine medfinalister til MVP-prisen, Jokic og Giannis Antetokounmpo fra Milwaukee. Resultatet blev, at Embiid fik 73 stemmer som nummer et, mens Jokic fik 15 og Antetokounmpo 12.

"Jeg ved ikke rigtig, hvor jeg skal begynde, det har været længe undervejs", sagde en glad Embiid til TNT Network tirsdag efter kåringen.

"Jeg har arbejdet hårdt, og jeg har været igennem en masse. Og jeg taler ikke kun om basketball, jeg taler om livet, min historie, hvordan jeg kom hertil, og hvad der skulle til for at jeg kunne nå hertil. Det føles godt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Fantastisk."

Den tårnhøje camerounske power forward var med til at hjælpe Sixers med at slutte på tredjepladsen i Eastern Conference, men har siddet ude i Philadelphias to sidste playoffkampe efter at have pådraget sig en knæskade i kamp tre i første runde mod Brooklyn i sidste uge.

Tirsdagens MVP-pris cementerer Embiids status som en af elitespillerne i NBA, og det er blot den seneste milepæl på en rejse, der begyndte, da han blev opdaget på en basketball-lejr, der blev ledet af den camerounske landsmand og tidligere NBA-spiller Luc Mbah a Moute.

Efter at have spillet en enkelt sæson i amerikansk college basketball blev Embiid valgt af Philadelphia som tredjevalg i NBA-draften i 2014.

'Vær en leder'

En fodskade betød, at han gik glip af hele 2014-2015-sæsonen, og en yderligere operation i 2015 udelukkede ham fra 2015-2016-sæsonen.

Han fik endelig sin debut i den regulære sæson for Sixers i oktober 2016, hvor han noterede sig for 20 point, syv rebounds og to blokeringer i et nederlag til Oklahoma City Thunder.

Mens Embiids talent var tydeligt fra starten af hans NBA-karriere, er det under Philadelphia-træner Doc Rivers, der overtog Sixers i 2020, at han er blomstret op.

Rivers har bygget sit hold og sin gameplan op omkring den 2,13 meter høje og 127 kilo tunge "Big Man", og han har også været medvirkende til Embiids forbedrede tilstand.

Embiid har således fået ansat en personlig kok og arbejder sammen med en ernæringsekspert efter at være blevet opfordret til at holde sig i topform af Rivers.

"Han fortalte mig, at jeg skulle være en leder", sagde Embiid om Rivers' råd i et ESPN-interview i 2021.

"Hvis jeg kom tilbage i god form, betød det også meget for mine holdkammerater: 'Det er tid til at gå i gang. Joel er klar, han kom tilbage i god form, og det betyder, at I ikke har nogen undskyldning for ikke at være det samme," ville han have mulighed for at sige.

"Så det var det, jeg gjorde. Jeg tog det til mig."

Embiid har tilbagebetalt Rivers' tillid i denne sæson med en række fremragende præstationer under Sixers' rejse til slutspillet.

Hans gennemsnit på 33,1 point hjalp ham med at vinde NBA's topscorer-titel for andet år i træk, og hans præstationer har inkluderet tre 50-pointskampe i denne sæson.

I sidste måned blev han blot den anden spiller i NBA-historien efter den legendariske Wilt Chamberlain til at notere sig for 50 point, 10 rebounds, fem assists og 80 procents skudprocent i en enkelt kamp, da han ledte Philadelphia til en sejr på 103-101 over Boston Celtics.