NBA roundup: Denver Nuggets slår igen Los Angeles Lakers og er næsten klar til finalen

LeBron James og Lakers tabte endnu en kamp på hjemmebane efter 9 sejre i træk, og de står med ryggen mod muren i Conference Finals.AFP
Lakers står med ryggen mod muren i Conference Finals. Efter at have tabt begge kampe på udebane i Denver var presset stort for at udligne serien på hjemmebane. Men Lakers kunne ikke slå Nuggets. Jamal Murray førte Nuggets til sejr og en 3-0 føring i serien, der er bedst af syv. Nuggets er nu kun én sejr fra at gå videre til NBA-finalerne.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets: 108-119 (Serie: 0-3)

Jamal Murray og Nikola Jokic førte Denver Nuggets til en 119-108-sejr over Los Angeles Lakers og tog dermed en 3-0-føring i Western Conference-finalerne. Lakers tabte for første gang hjemme siden slutningen af marts og er nu tvunget til at vinde deres næste kamp for at have en chance for at komme i finalen.

Denver startede kampen glimrende og kom på 13-0 tidligt i første quarter, og ved slutningen af første quarter stod det allerede 32:20 til gæsterne. Og det var på trods af, at Nikola Jokic ikke formåede at lave et eneste point i første quarter.

Men det gjorde ikke noget, for Denver har en anden stjerne, der kan tage over, og han hedder Jamal Murray. Murray havde allerede scoret over 30 point i hver af de to første kampe.

Jamal Murray (til venstre) var ustoppelig for Lakers' forsvar omkring tyske Dennis Schröder (i midten).AFP

Nuggets' flyvetur til kysten gjorde ikke den canadiske pointguard det mindste. Murray satte 17 point i det første quarter, og så gjorde det ikke noget, at Jokic ikke bidrog med point.

Andet quarter gik derefter til Lakers, der fandt ind i kampen, selv om det udover de to superstjerner LeBron James og Anthony Davis kun var Austin Reaves, der kunne finde vej til kurven.

LeBron, AD og Reaves var ikke nok

Anthony Davis scorede 28 point og leverede 18 rebounds for de syvendeseedede Lakers, som ikke havde tabt tre kampe i træk siden begyndelsen af februar.

LeBron James scorede 23 point, 12 assists og syv rebounds for Los Angeles. James spillede 43 minutter, selvom han pådrog sig en forstuvet ankel i kamp to.

Austin Reaves leverede 23 point og syv rebounds, men Rui Hachimura var den eneste anden Lakers-spiller til at lave et tocifret antal point (13 point).

Austin Reaves spiller stærke slutspilskampe for Lakers og tager mere og mere ansvar på sigAFP

D'Angelo Russell havde endnu en dårlig kamp for Lakers og scorede tre point på et ud af otte skud på 20 minutter. Pointguarden har kun scoret 21 point i denne serie på tre kampe. Dennis Schröder sluttede med fem point, en assist og et enkelt steal.

Reaves og Davis holdt Lakers inde i kampen i andet qurater, og især Reaves gjorde kampen spændende.

På den anden side var Jamal Murray brandvarm og fulgte sine 17 point fra første quarter op med yderligere 13 point. Ved pausen havde canadieren scoret 30 point og bidraget med mere end halvdelen af Nuggets' point.

Lakers-føring midtvejs hjalp ikke

I et jævnbyrdigt tredje quarter kunne Lakers udligne til 71-71, men Nuggets forblev skarpe og gjorde det svært for Lakers at holde sig inde i kampen. Alligevel. Nuggets førte snævert 84-82 efter tredje quarter.

LeBron James scorede igen 23 point, men tog mere over som playmaker i kamp tre. Superstjernen sluttede med 12 assistsAFP

Hachimuras trepointer tidligt i fjerde quarter gav Lakers deres første føring siden de første minutter, men Nuggets overtog igen kontrollen, anført af Bruce Browns trepointer med knap syv minutter tilbage. Kentavious Caldwell-Pope var også på plads. Han scorede 12 af sine 17 point i anden halvleg mod sit tidligere hold.

Det gjorde det muligt for Nuggets at vende et truende nederlag. Jokic' trepointer med tre minutter tilbage blev dødsstødet for Lakers.