Jimmy Butler hjælper Heat til smal sejr over Celtics i første kamp

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Jimmy Butler hjælper Heat til smal sejr over Celtics i første kamp
Miamis Butler (til venstre) løber med bolden
Miamis Butler (til venstre) løber med bolden
Profimedia
Jimmy Butlers 35 point og en brandvarmt tredje periode gav det ottendeseedede Miami Heat en sejr på 123-116 over Boston Celtics onsdag i den første kamp i NBA Eastern Conference-finalen, der blev spillet i Boston.

Heat udlignede et efterslæb på 13 point i anden periode for at snuppe hjemmebanefordelen fra Celtics og udscorede Boston med 46-25 i tredje periode for at tage kontrollen.

Jayson Tatum, der var helten med 51 point i Bostons sejr i den syvende kamp over Philadelphia 76ers, scorede 30 point, men han fik to afgørende turnovers i de sidste minutter, da Heat vendte den defensive skrue.

Butler tilføjede fem rebounds, syv assists og seks steals. Bam Adebayo scorede 20 point med otte rebounds og fem assists, og Max Strus, Gabe Vincent, Caleb Martin og Kyle Lowry scorede hver 15 point for Miami.

"Vi spiller bare rigtig god basketball," fortæller Butler. "Mere end noget andet holder vi sammen i gode og dårlige tider.

"Det er et spil med runs. Vi kan tale med hinanden. Jeg tror, at det er det, der i sidste ende får mig til at smile, at når tingene ikke går vores vej, kan vi se hinanden i øjnene og vide, når nogen laver rod, og så kan vi løse det."

Endnu en gang fik Butler en varm start, og hans 12 point i første periode markerede hans syvende kamp i disse slutspil med en tocifret første periode.

Men det var en kamp, der bølgede frem og tilbage, og ingen af holdene førte med mere end fire point i en første periode, der bød på 13 føringsskift og endte med en Celtics-føring på 30-28.

Tatum varmede op i anden periode, da Celtics øgede deres føring til hele 13 point, inden de gik til pause med en føring på 66-57.

Boston scorede 40 point mod Miamis 16 under kurven i første halvleg, og Marcus Smart holdt deres aggressive offensiv i gang med 10 assists i første halvleg - hvilket er det højeste antal i hans karriere i en halvleg.

Heat svarede dog igen med en hævn i tredje periode og førte med 12 point før den sidste periode. Heat, der var plaget af 11 turnovers i første halvleg, havde kun én i tredje periode, mens de dominerede alle facetter.

"Jeg tror, at selv de 11 turnovers i første halvleg er lidt ukarakteristisk for os," fortæller Heat-træner Erik Spoelstra.

"Vi var lidt usammenhængende offensivt i første halvleg, men man må også give dem kredit. De fik os ud af vores normale rutiner, selv om vi var i stand til at score 57 point."

"Og så på den lange bane var Jimmy i stand til at gøre alt det, vi havde brug for som scorer eller som facilitator. Han er villig til at gøre begge dele."

'Gjorde vores arbejde'

Boston åbnede fjerde periode med et 7-0 run og var kun bagud med fire med 2:31 tilbage.

Martin sendte en hjørne-treer i efter en aflevering fra Butler, og efter at Tatum var blevet fløjtet for skridt på to tilbagevendende besiddelser, drænede Butler et trepoints-forsøg, der bragte Miami foran med 10 med 1:03 tilbage at spille.

Miami lavede 16 ud af 31 trepointsforsøg, mens Celtics kun lavede 10 ud af 29 forsøg fra den anden side af banen.

Tatum forsøgte ikke at lave en eneste scoring i fjerde periode, hvor Miami holdt ham på afstand.

Jaylen Brown, der scorede 22 point for Boston, fik en forskrækkelse tidligt i fjerde, da en løs bold i en kløft med flere spillere ramte banen, og han kom op grimasserende og holdt sin venstre underarm.

"Jeg syntes, at første halvleg var god, og jeg syntes, at vi bare slap rebet i tredje periode og mistede den følelse af at have travlt," siger Celtics-træner Joe Mazzulla.

Celtics vil forsøge at udligne serien, der er bedst ud af syv, når de er værter for kamp to på fredag, men Butler fortæller, at Heat ikke vil være tilfredse med at forlade Boston med en deling af de to første kampe.

"Vi gjorde vores arbejde i aften," kommer det fra Butler. "Men vi har endnu en at hente om to dage."

Det er tredje gang på fire år, at Heat og Celtics mødes i conference finalen.

Sidste år var Miami topseedede i øst, mens Heat i år rystede et skadesplaget grundspil af sig for at komme igennem play-in og snuppe ottende seedning, idet de slog de topseedede Milwaukee Bucks ud i første runde.

Celtics, som sidste år slog Miami med 4-3, er igen seedet som nummer to, da de forsøger at vende tilbage til NBA-finalerne efter at have tabt i mesterskabsserien sidste sæson til Golden State Warriors.

Vinderen af serien vil møde enten Denver Nuggets eller Los Angeles Lakers i kampen om titlen.