Jimmy Butler brillerer og bringer Heat til 2-0-føring mod Boston Celtics

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Jimmy Butler brillerer og bringer Heat til 2-0-føring mod Boston Celtics
Miamis Jimmy Butler (L) står over for Bostons Grant Williams, inden han førte an i fjerde quarter i Heat's sejr over Celtics
Miamis Jimmy Butler (L) står over for Bostons Grant Williams, inden han førte an i fjerde quarter i Heat's sejr over Celtics
AFP
Jimmy Butler stod i spidsen for en kamp i fjerde quarter, da Miami Heat fredag slog Boston Celtics med 111-105 og bragte sig foran 2-0 i deres finale i NBA Eastern Conference-finaleserien i NBA.

Miamis talisman Jimmy Butler sluttede med 27 point, da det ottendeseedede hold tog en anden sejr i træk i Bostons TD Garden og efterlod Celtics med et bjerg at bestige, hvis de skal nå NBA-finalen.

Miami var bagud med 11 point tidligt i fjerde quarter, og Celtics førte med hele ni point med under syv minutter tilbage af den sidste quarter.

En suveræn slutspurt af Miami Heat gør dog, at holdet blot er to sejre fra at vende tilbage til NBA-finalerne, når de to hold skal spille kamp 3 og 4 i Miami.

"Fyrene giver aldrig op, fyrene giver aldrig op, vi elsker at spille med hinanden - vi har så meget tro og tillid til hinanden." sagde en begejstret Butler under et interview på banen efter Miami-sejren.

Ni af Butlers 27 point kom i løbet af fjerde kvarter, hvor Miami-stjernen var tændt efter et ophidset sammenstød med Bostons Grant Williams midtvejs i fjerde kvarter.

På det tidspunkt i kampen førte Boston 96-89, men Miami indledte en ødelæggende slutspurt, der vendte kampen til Heat's fordel.

Butler indrømmede senere, at Williams' tilsyneladende hånerier havde givet næring til hans inspirerede bidrag i slutningen af kampen.

"Ja, det gjorde det," svarede Butler, da han blev spurgt, om han var blevet motiveret af Williams' trashtalk.

"Men det er bare konkurrence i sin fineste form. Han ramte et stort skud. Han begyndte at tale til mig; det kan jeg godt lide. Det er jeg helt med på. Det får mig til at sætte mig meget mere op til tingene. Det styrker den vilje, jeg har til at vinde, meget mere."

Jimmy Butler fra Miami Heat reagerer i løbet af fjerde quarter
AFP

'Skønhed i kampen'

Butler fik offensiv støtte fra Caleb Martin med 25 point fra bænken, mens Bam Adebayo leverede endnu en allround indsats med 22 point, 16 rebounds og ni assists.

Duncan Robinson leverede 15 point fra bænken, herunder tre trepointere.

Et chokeret Boston måtte i mellemtiden reflektere over endnu et knusende nederlag på hjemmebane på trods af 34 point fra Jayson Tatum.

Jayson Tatum fra Boston Celtics kigger på
AFP

Bostons træner Joe Mazzulla gav manglende disciplin og mental svækkelse skylden for sit holds nederlag.

"Det handler om detaljerne og marginalerne," sagde Mazzulla.

"Der var tidspunkter i løbet af kampen, hvor vi ikke var det mere disciplinerede hold."

På spørgsmålet om han mente, at Bostons sene kollaps var "mentalt", var Mazzulla enig.

"Det er mentalt set ud fra et synspunkt om, hvem der kan lave de rigtige spil på de rigtige tidspunkter, hvem der kan lave de enkle spil, hvem der kan vinde de detaljer og de marginaler," sagde Mazzulla. "Så ja, det er helt klart mentalt."

Jayson Tatum insisterede i mellemtiden på, at alt ikke var tabt på trods af, at Boston tabte de to første kampe i serien på hjemmebane.

"Det er hårdt. Det er en udfordring. Der er ingen grund til at være trist heroppe, vel? De kom ind og vandt to kampe," sagde Tatum.

"De spillede godt, det må man give dem kredit for. Men vi er ikke døde eller noget. Jeg har stadig den største tiltro, alle har den største tiltro."

Kamp 3 finder sted i Miami på søndag.