Badmintonchef ser dansk VM-kvartfinale mod Malaysia som fifty-fifty

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Badmintonchef ser dansk VM-kvartfinale mod Malaysia som fifty-fifty
Kim Astrup og Anders Skaarup.
Kim Astrup og Anders Skaarup.
WANG ZHAO/AFP
Danmark kan fredag sikre sig medaljer ved Sudirman Cup, der er VM for blandede hold, for første gang siden 2013.

Hvis danskerne slår Malaysia i sin kvartfinale, vil holdet således være sikret en semifinale og mindst bronzemedaljer ved turneringen, der afvikles i Kina.

Torsdagens lodtrækning var god ved Danmark, erkender Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, der erklærer sig "rigtigt tilfreds".

"Vi ville gerne møde Malaysia eller Thailand. Vi ville bare gerne undgå Sydkorea, og det gjorde vi. Vi kom også i den modsatte halvdel end Kina, hvilket på sigt kan være fint."

"Men det handler i første omgang om at slå Malaysia. Og det tænker jeg, at vi har en fin mulighed for. Jeg ser det som fifty-fifty. Vi har en mulighed i alle fem kampe, hvilket vi ikke vil have mod alle modstandere, så det ser vi meget frem til."

Danmark blev nummer to i sin indledende gruppe efter et 0-5-nederlag til favoritten Kina torsdag i en kamp, hvor begge på forhånd var sikret avancement.

Det gav naturligvis ikke optimale betingelser i lodtrækningen, men Danmark fik både en attraktiv modstander og de bedste mulige betingelser.

Kvartfinalen afvikles nemlig fra klokken 11 dansk tid og klokken 17 lokal tid, og Danmark blev dermed placeret i den sene halvdel. Frem for at skulle spille syv timer tidligere.

Det glæder Meibom, der efter eget udsagn hele ugen havde lobbyet for, at det blev sådan.

"Det giver mere tid til restitution, og vi har desuden spillet alle vores andre kampe klokken 17, så vi kan holde den samme rytme i forhold til at gå i seng og så videre."

"Det er en kæmpe stor fordel for os, at det lykkedes, og det er også det rigtige sportslige, synes jeg, så det er jeg rigtigt tilfreds med," siger sportschefen.