Aston Martin fortsætter opgraderingerne efter F1's augustpause

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Aston Martin fortsætter opgraderingerne efter F1's augustpause
Aston Martin er faldet bagud i forhold til Mercedes
Aston Martin er faldet bagud i forhold til Mercedes
Reuters
Aston Martin vil fortsætte med at opgradere efter at være gået på Formel 1-pause i august med Fernando Alonso på tredjepladsen i mesterskabet efter Red Bulls dominerende Max Verstappen og holdkammeraten Sergio Perez.

Teamets form er dalet siden åbningsløbene, hvor de steg til en samlet andenplads fra en syvendeplads i 2022, men teamchef Mike Krack sagde, at der ikke ville blive slækket på udviklingen, når sæsonen starter igen.

Da begge titler er givet på forhånd, vender mestrene Red Bull - vindere af alle 12 løb indtil videre - og nogle andre deres opmærksomhed mod næste års bil, men Aston Martin har andre ideer.

"Vi slukker ikke for hanen. Vi giver den fuld gas," sagde Krack til journalister efter søndagens belgiske Grand Prix, hvor Alonso beholdt tredjepladsen i den samlede stilling med et enkelt point foran Lewis Hamilton fra Mercedes.

Krack sagde, at der ville være noget nyt ved hvert løb. Aston Martin får mere tid i vindtunnelen end de bedste konkurrenter som en konsekvens af deres lave placering sidste år.

I konstruktørernes stilling er de nummer tre, men de er kun fem point fra sidste års nummer to, Ferrari, og 51 point fra nummer to, Mercedes.

Efter 12 af de 22 løb sidste år lå Aston Martin på en niendeplads og havde kun scoret 19 point i forhold til deres nuværende 196.

"Vi har lavet en udviklingsplan, og den var baseret på løbende at udvikle bilen, og den følger vi," sagde Krack, som sagde, at det også var vigtigt at gøre status over, hvad der var opnået.

"Det er klart, at man er nødt til at se, hvilke retninger man tager, afhængigt af hvad der sker. I al den jagt på udvikling er vi også nødt til at indse, at vi har taget store skridt, og det er vigtigt også at zoome ud og se, hvad man har opnået."

Den dobbelte verdensmester Alonso, 42, skiftede fra Alpine til Aston i slutningen af sidste år, hvilket nu ser ud til at være en god beslutning.

Spanieren sluttede på tredjepladsen i sine første tre løb med teamet og var på podiet i seks af de første otte løb med to andenpladser.

I de sidste fire løb har han været femmer, syver, nier og femmer igen - han har stadig scoret point i hvert løb, men Ferrari og McLaren er blevet bedre.

"Jeg sagde lige fra begyndelsen af året, da vi kom på podiet hele tiden, at der ville komme sværere tider, og de kom meget hurtigere, end vi ønskede, men sådan er virkeligheden i Formel 1," siger Krack.

"Så snart andre mennesker også udvikler sig , ser du en ændring i hakkeordenen, og bare for at blive, hvor du er, kræver det utroligt meget arbejde."