Alexis Pinturault genvinder VM i Kombineret: Flot dansk 12. plads til Borgnæs

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Alexis Pinturault genvinder VM i Kombineret: Flot dansk 12. plads til Borgnæs
Alexis Pinturault genvinder VM i Kombineret. Dobbelt østrigsk på de øvrige pladser
Alexis Pinturault genvinder VM i Kombineret. Dobbelt østrigsk på de øvrige pladser
Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP
Ingen kunne overgå hjemmebanefavoritten Alexis Pinturaults samlede tid, og et flot Super G løb var nok til et verdensmesterskab.

10 løbere havde trukket stikket efter Super G løbet, og dermed altså kun brugte løbet som træning frem mod den reelle konkurrence i Super G, der afholdes på torsdag. Blandt dem var Vincent Kriechmayr der lå nummer fire, og så norske Aleksander Aamodt Kilde, der lidt skuffende lå nummer syv inden slalomløbet.

Førende Alexis Pinturault startede først, og der var stor fokus på de tre første på pisten. De havde slået et mindre hul ned de resterende i stillingen. Præcis som hos kvinderne i går, var fejl udslagsgivende i jagten på den førende tid. Marco Schwarz lignede en mand der skulle slå Pinturaults tid, men en teknisk fejl på de sidste porte blev afgørende.

Den anden østriger, Raphael Haaser lavede et fint løb, men hans tider var aldrig på omgangshøjde med franske Pinturaults, og så var den første hurdle overkommet for hjemmebanedarlingen.

Allerede efter seks løbere blev der fejret i den franske lejr, i forventningen om at ingen af de nu tilbageværende kunne true ham og det vidste sig også at være tilfældet. I selve slalomløbet blev han nummer tre, men ingen var samlet set hurtigere.

Den 31-årige franskmand bytter altså de sølvmedaljer han vandt ved seneste VM ud med den fineste karat. Det er anden gang franskmanden vinder VM guld i disciplinen. I norge i 2019 blev det ligeledes til en plads på det øverste trin på medaljeskamlen.

En af konkurrencens helt store skuffelser var OL guldvinderen Johannes Strolz fra Østrig. Han har gang i en forfærdelig sæson generelt, og efter en 29. plads i Super G, kom han slet ikke i mål i slalom.

Danske Christian Borgnæs leverede aldeles glimrende i slalomløbet, og trods et par enkelte småfejl til sidst, kan Borgnæs i den grad være stolt at sin præstation. Efter en plads som nummer 36 efter Super G løbet, avancerede Borgnæs helt op som nummer 12 sammenlagt, efter en flot 10. plads i slalomkonkurrencen.

På medaljepodiet kom der ingen forskydninger i forhold Super G løbet tidligere på dagen. Guld til Pinturault, sølv til Schwarz og bronze til Haase