Aalborg rendte ind i første nederlag i herreligaen i Håndbold - KIF førte kniven

Mikkel Hansen og Aalborg måtte bukke under for overmagten for første gang i denne sæson.Profimedia
Der er ikke flere ubesejrede hold i den danske herreliga i håndbold.

Lørdag blev Aalborg det sidste hold til at indkassere et nederlag, da det på udebane mod KIF Kolding endte 25-27.

Kolding havde stor ære af kampen. På intet tidspunkt var hjemmeholdet bagud. Kun ved 1-1, 11-11, 21-21 og 25-25 stod det lige.

Aalborg havde inden kampen vundet 12 ud af 13 kampe og spillet en enkelt uafgjort. Nordjyderne fører stadig HTH Herreligaen med 25 point, hvilket er et mere, end GOG har på andenpladsen.

Bjerringbro-Silkeborg (BSH) ligger nummer tre med 20 point, og det har Kolding også på fjerdepladsen. BSH vandt lørdag 30-25 over Mors-Thy.

Kolding fik en drømmestart på lørdagens kamp. Efter cirka fem minutter stod der 6-1, og så måtte Aalborg-træner Stefan Madsen tage en timeout, hvor der blev talt med store bogstaver over for Mikkel Hansen og co.

Det hjalp. Aalborg fik fat i forsvaret, og målene begyndte også at komme i den anden ende af banen. Gæsterne fik første gang kontakt med 8-9, og ved 11-11 stod det igen lige. Kolding fik dog alligevel spillet sig til en pauseføring på 14-12.

Kolding holdt fast i den smalle føring i de første 20 minutter af anden halvleg. Herefter fik Aalborg udlignet, da Simon Gade kastede bolden i et tomt mål til 21-21.

Kolding trak lidt fra igen og kom på 25-22 med cirka fem minutter igen. Men håndboldmastodonten fra nord lagde sig ikke ned frivilligt. Med to et halvt minut igen stod det igen lige ved 25-25, og så var der lagt op til en gyserafslutning.

Med et drøn fik Thomas Boilesen gjort det til 26-25, og efter et nordjysk boldtab med et halvt minut igen kastede Jens Peschardt kuglen i et tomt Aalborg-mål til 27-25.

Kolding var efterhånden sikker på at få point med sig fra kampen, og kun et mindre mirakel til Aalborg kunne forhindre, at det skulle blive to. Det udeblev, og så gik festen i gang i Sydbank Arena.

Lørdag eftermiddag mødte Skanderborg Aarhus og Sønderjyske også hinanden. Her endte det med en sejr på 30-28 til Skanderborg Aarhus, der dermed hægtede Sønderjyske lidt af i den tunge ende af tabellen.

Sønderjyske ligger på tiendepladsen med otte point, hvilket er fem færre, end TTH Holstebro har på niendepladsen.

Nordsjælland Håndbold og Fredericia mødtes også lørdag og fik et point hver, efter at kampen endte 28-28.