Norsk fodboldforbund støtter forslag om at straffe Israel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Norsk fodboldforbund støtter forslag om at straffe Israel

Lise Klaveness har erklæret støtte til det palæstinensiske fodboldforbund.
Lise Klaveness har erklæret støtte til det palæstinensiske fodboldforbund.PATRICIA DE MELO MOREIRA/AFP
Et palæstinensisk forslag om at indføre hårde sanktioner mod Israels fodboldforbund i regi af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) møder opbakning fra Norge.

Op til FIFAs kongres i Thailand siger den norske fodboldpræsident, Lise Klaveness, at hun og det norske forbund vil støtte anmodningen.

"Et fodboldforbund er ikke det samme som et lands regering, og fodbold bruges til at inkludere, ikke ekskludere. Men hvis forslaget fra PFA (Palæstinas fodboldforbund, red.) kommer til afstemning, ønsker vi at sende et signal om, at det, der sker i Gaza, ikke kan fortsætte," lyder det i en udtalelse til NTB fra Klaveness.

Fredag får Palæstinas fodboldforbund taletid på FIFAs kongres i et forsøg på at få suspenderet eller udelukket Israel for brud på menneskerettighederne, diskriminering og racisme i sin nationale liga og for brud på FIFAs vedtægter.

Palæstinenserne mener, at FIFA skal tage sin artikel 4 i brug. Den forbyder diskriminering af et land eller en folkegruppe, og derfor mener det palæstinensiske fodboldforbund, at Israel bør udelukkes.

"Situationen i Palæstina er så alvorlig, at vi forstår, at PFA må bede FIFA om at tage affære," siger Lise Klaveness.

"Vi kan ikke med god samvittighed være ligeglade med den pågående menneskelige lidelse," understreger hun.

Klaveness tilføjer over for nyhedsbureauet, at det norske forbund i mere end ti år har haft et projekt om at uddanne kvindelige trænere til at træne piger i Palæstina.

"Børn overalt skal kunne lege, ikke være ofre for krig," siger hun.

Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) har også erklæret sin ubetingede støtte til palæstinenserne.