NHL round-up: Floridas Sam Bennett igen i vælten med kontroversiel udligning mod Boston

Sam Bennett (hvid nr, 9) sender udligningen i nettet
Sam Bennett (hvid nr, 9) sender udligningen i nettetProfimedia
Florida tog teten i serien efter et højdramatisk mål, mens Vancouver vandt på udebane i Edmonton.

Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 3-4

I den rent canadiske serie mellem Vancouver Canucks og Edmonton Oilers, kom Canucks ud på toppen med en 4-3 sejr. Brock Boeser og Elias Lindholm var aftenens helte for Canucks med to mål hver, mens den lettiske rookie-målmand, Arturs Silovs, lavede en fremragende præstation med 42 redninger.

Kampen startede med Edmonton Oilers' Mattias Ekholm, der scorede tidligt i første periode i power play. Canucks svarede dog tilbage med et mål af Brock Boeser kort efter. Canucks fik momentum, og tog føringen, da Boeser scorede sit andet mål i kampen, efterfulgt af en scoring af Elias Lindholm.

I anden periode kæmpede begge hold hårdt, og Leon Draisaitl reducerede for Oilers. Canucks øgede deres føring igen med endnu et mål af Elias Lindholm.

Edmonton forsøgte at komme tilbage i kampen i tredje periode ved at skifte målmand til Calvin Pickard, men Canucks forsvar holdt stand. Edmonton formåede at score endnu et mål, men det var ikke nok til at ændre resultatet.

Statistikken viser, at Canucks blev domineret i skudstatistikken, hvor Oilers havde 45 skud mod blot 15 til Canucks. Vancouver var mere effektive foran mål, og det var med til at sikre dem sejren.

Arturs Silovs viste sit værd i målet for Canucks med 42 redninger, mens Edmontons målmænd Stuart Skinner og Calvin Pickard stoppede tilsammen 14 skud.

Med sejren fører Vancouver nu 2-1 i serien.

Boston Bruins - Florida Panthers 2-3

I en intens kamp mellem Florida Panthers og Boston Bruins, tog Panthers endnu et skridt mod sejr ved at besejre Bruins 3-2 i Game 4.

Kampen blev præget af kontrovers og dramatik, da Sam Bennett udlignede til 2-2, efter et kontroversielt skub på Charlie Coyle, der sendte ham tumlende ind i Boston-målmand Jeremy Swayman.

Målet blev efterfølgende godkendt af NHLs replaycenter i Toronto, og Aleksander Barkov scorede kampens vindermål fire minutter senere, hvilket gav Florida en 3-1 føring i Eastern Conference semifinalen.

Sergei Bobrovsky stoppede 16 skud for Florida, mens Anton Lundell også bidrog til scoringerne for Panthers.

Bruins kom tidligt foran med 2-0 takket være mål fra David Pastrnak og Brandon Carlo, men Florida formåede at komme tilbage, og overtog føringen med 13 minutter tilbage af kampen, da Barkov snød tre Bruins-spillere, og scorede det afgørende mål.

For Bruins var det en kamp præget af frustration over manglende dømmekendelser, der allerede havde kostet dem deres kaptajn, Brad Marchand, efter han var blevet sendt i banden i kamp 3. Bennetts skub mod Coyle, der resulterede i målet, blev heftigt diskuteret, og Boston-træner Jim Montgomery blev informeret af dommerne om, der ikke var tale om goalie interference.

Florida Panthers har nu mulighed for at sikre sig en plads i Eastern Conference-finalen med en sejr i kamp 5 på hjemmebane på tirsdag, mens det er op ad bakke for Boston Bruins, for at forhindre eliminering fra slutspillet.