Cykelchef ser spændende perspektiver i MTB-europamesters storform

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Cykelchef ser spændende perspektiver i MTB-europamesters storform

Simon Andreassen ligner et dansk medalje-håb.
Simon Andreassen ligner et dansk medalje-håb.Profimedia
Med under 80 dage til OL i Paris har Simon Andreassen tilsyneladende ramt topformen.

Mountainbikerytteren blev i den forgangne uge europamester på sprintdistancen, og søndag krydrede han et stort mesterskab med sølv på den olympiske distance.

Det giver lovende perspektiver, mener elitechefen i Danmarks Cykle Union (DCU), Morten Bennekou.

"Simon er klart på en opadgående formkurve. Han har været skadesplaget og generelt ustabil, men i den her sæson har han fundet melodien og er blevet fri af alle de skavanker, han har haft over lang tid. Nu har han det niveau, vi har set ham på før," konstaterer DCU-chefen.

På OL-distancen kunne Andreassen også meget vel have taget guld i rumænske Cheile Gradistei. Han lå i front med knap et halvt minut til nærmeste forfølger, da han punkterede og blev sat kraftigt tilbage.

Som altid skal man passe en anelse på med at sammenligne EM direkte med OL og VM, da en del af verdenseliten er fraværende.

Men Andreassen har i det hele taget vist sig flot frem i foråret, hvor han også har vundet et World Cup-løb i Brasilien.

"Han er, hvor vi ved, han har potentiale til at være, men som han ikke har vist de sidste par år. Det er spændende, og det er vi glade for," siger Morten Bennekou.

Med i ligningen om mulig succes ved OL hører dog også, at den 26-årige fynbo ikke er garanteret en billet til legene.

Før kvalifikationsdeadlinen i næste uge ligger Danmark nummer ni på nationernes rangliste, og det kræver en plads blandt de otte bedste for at få to kørere med til den franske hovedstad.

Simon Andreassen kan derfor meget vel ende med at kæmpe med Sebastian Fini om en enkelt dansk plads.

I så fald skal DCU træffe en tung beslutning, hvor både dagsformen og det formodede niveau ved OL kommer i spil.

"Er der en, der altid leverer et fornuftigt resultat, eller en, som er mere svingende, men kan lave et topresultat. Det er sådan nogle overvejelser, man altid sidder med. Det er ikke ligesom svømning og atletik, hvor det ud fra tiderne bliver objektivt. Det er et sammensurium af subjektive vurderinger," forklarer elitechefen.